|
Ingrediënten:
- 1 pak Koopmans mix voor hartige taart
- 4 eieren
- 1 blik artisjokharten (400 gram)
- 100 gram taleggio-kaas (of belegen kaas)
- 100 gram mozzarella (of Monchou of andere roomkaas)
- 1 deciliter koffieroom
- Peper
- Majoraan
Voor 2 personen
Bereiding: Circa 45/55 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Maak het deeg voor de hartige taart, doe dit in een pizzavorm
(doorsnede 28 centimeter) en snijd de overhangende randen eraf
- Oven voorverwarmen op 175 graden
- In zeef artisjokken laten uitlekken
- In vieren snijden
- Boven kom tallegio en mozzarella grofraspen
- Voeg hieraan toe drie eieren, de koffieroom, peper en majoraan
- Roer dit door elkaar
- Het mengsel kan tot gebruik in de koelkast worden gezet
- Verdeel het mengsel over de deegbodem
- Roer het kaaseimengsel nogmaals door en schenk het over de artisjokken
- Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten
goudbruin en gaar
Tip:
- De taart kan ook ingevroren worden voor later gebruik
|