Artisjokken-kaastaart

Ingrediënten:

  • 1 pak Koopmans mix voor hartige taart
  • 4 eieren
  • 1 blik artisjokharten (400 gram)
  • 100 gram taleggio-kaas (of belegen kaas)
  • 100 gram mozzarella (of Monchou of andere roomkaas)
  • 1 deciliter koffieroom
  • Peper
  • Majoraan

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 45/55 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Maak het deeg voor de hartige taart, doe dit in een pizzavorm (doorsnede 28 centimeter) en snijd de overhangende randen eraf
  • Oven voorverwarmen op 175 graden
  • In zeef artisjokken laten uitlekken
  • In vieren snijden
  • Boven kom tallegio en mozzarella grofraspen
  • Voeg hieraan toe drie eieren, de koffieroom, peper en majoraan
  • Roer dit door elkaar
  • Het mengsel kan tot gebruik in de koelkast worden gezet
  • Verdeel het mengsel over de deegbodem
  • Roer het kaaseimengsel nogmaals door en schenk het over de artisjokken
  • Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar

Tip:

  • De taart kan ook ingevroren worden voor later gebruik
   
Home