Visplaatpizza met artisjokharten

Ingrediënten:

  • 1 x basisrecept pizzadeeg
  • 200 gram MonChou
  • 3 eetlepels tomatenketsjup
  • 1 pakje Bisque Homard (Knorr Les Sauces)
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 sjalotjes
  • 12 kleine tomaten
  • 400 gram artisjokharten
  • 200 gram tonijn in olie
  • 100 gram Noorse garnalen
  • 100 gram gekookte mosselen

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 60 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Pizzadeeg maken volgens basisrecept
  • In kom helft van de MonChou losroeren met tomatenketsjup
  • Bisque Homard erdoor roeren
  • Sjalotjes pellen en in dunne ringen snijden
  • Tomaten wassen en halveren
  • Artisjokharten afgieten en halveren
  • Tonijn afgieten en in stukjes verdelen
  • In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken
  • Rest van MonChou in stukjes snijden
  • Oven voorverwarmen op 225 graden
  • Pizzavorm met een doorsnede van 28 centimeter invetten en bekleden met het pizzadeeg (of gewoon de bakplaat gebruiken)
  • Met vork gaatjes prikken in pizzadeeg
  • Saus over deeglap uitstrijken
  • Achtereenvolgens over de pizza uitstrijken de tonijn, garnalen, mosselen, tomaten, artisjokharten, stukjes verse roomkaas en sjalotringen
  • Geraspte kaas erover strooien
  • Op rooster in midden van oven pizza in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar bakken

Tip:

  • Deze pizza kan ook ingevroren worden om later alsnog op te eten
   
Home