|
Ingrediënten:
- 1 x basisrecept pizzadeeg
- 5 uien
- 100 gram mager rookspek
- 1 eetlepel boter of margarine
- 125 ml crème fraîche
- 1 eetlepel melk
- Zout en versgemalen peper
- Nootmuskaat
Voor 2 personen
Bereiding: Circa 60 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Pizzadeeg maken volgens basisrecept
- Uien pellen en in ringen snijden
- Spek in kleine blokjes snijden
- In koekenpan boter verhitten
- Spek in ongeveer 5 minuten zachtjes bakken
- Met schuimspaan spek uit pan op bordje scheppen
- In bakvet ui ongeveer 5 minuten zachtjes bakken
- In kommetje crème fraîche losroeren met melk, zout,
peper en nootmuskaat
- Oven voorverwarmen op 225 graden
- Pizzavorm met een doorsnede van 28 centimeter invetten en bekleden
met het pizzadeeg (of gewoon de bakplaat gebruiken)
- Met vork gaatjes prikken in pizzadeeg
- Ui over bodem verdelen
- Spekblokjes erover strooien
- Crème fraîche-mengsel erover uitstrijken
- Op rooster in midden van oven pizza in ongeveer 20 minuten goudbruin
en gaar bakken
Tip:
- Deze pizza kan ook ingevroren worden om later alsnog op te eten
|