|
Ingrediënten:
- ½ pak witbroodmix
- 1 eetlepel boter of margarine
- 400 gram gepelde tomaten
- 70 gram tomatenpuree
- 3 teentje knoflook
- 250 gram sardines
- 4 takjes basilicum
- Zout en peper
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 30 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Doe de broodmix met 1 ½ deciliter lauw water en maak
het deeg volgens de gebruiksaanwijzing
- In zeef tomaten laten uitlekken
- Knoflook pellen en in lengte in dunne plakjes snijden
- De sardines afgieten boven een kommetje (olie bewaren) en op
keukenpapier laten uitlekken
- Halveer de sardines in de lengte en verwijder eventuele graten
- Verwarm de oven voor op 225 graden en vet de bakplaat in
- Verdeel het deeg in 8 porties
- Met de handpalm uitdrukken tot kleine ronde lapjes van ongeveer
6 centimeter doorsnede
- Leg ze op de bakplaat en druk ze nog iets uit
- Bestrijk het deeg met de tomatenpuree
- Zout en peper erover strooien
- Verdeel de tomaten, basilicum, sardines en de knoflook over
de mini-pizza's
- Bestrijk de pizza's met de olie van de sardines
- Bak de pizza's in het midden van de oven in circa 15 minuten
gaar
- Garneren met de rest van de basilicum
Tip:
- In plaats van sardines kun je natuurlijk de mini-pizza's beleggen
met plakjes champignons, blokjes ham, salami of kaas
- Je kunt vast ook wel Koopmans mix voor pizzadeeg gebruiken
|