Mini-pizza's

Ingrediënten:

  • ½ pak witbroodmix
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 teentje knoflook
  • 250 gram sardines
  • 4 takjes basilicum
  • Zout en peper

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 30 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Doe de broodmix met 1 ½ deciliter lauw water en maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing
  • In zeef tomaten laten uitlekken
  • Knoflook pellen en in lengte in dunne plakjes snijden
  • De sardines afgieten boven een kommetje (olie bewaren) en op keukenpapier laten uitlekken
  • Halveer de sardines in de lengte en verwijder eventuele graten
  • Verwarm de oven voor op 225 graden en vet de bakplaat in
  • Verdeel het deeg in 8 porties
  • Met de handpalm uitdrukken tot kleine ronde lapjes van ongeveer 6 centimeter doorsnede
  • Leg ze op de bakplaat en druk ze nog iets uit
  • Bestrijk het deeg met de tomatenpuree
  • Zout en peper erover strooien
  • Verdeel de tomaten, basilicum, sardines en de knoflook over de mini-pizza's
  • Bestrijk de pizza's met de olie van de sardines
  • Bak de pizza's in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar
  • Garneren met de rest van de basilicum

Tip:

  • In plaats van sardines kun je natuurlijk de mini-pizza's beleggen met plakjes champignons, blokjes ham, salami of kaas
  • Je kunt vast ook wel Koopmans mix voor pizzadeeg gebruiken
   
Home