Pizza met kruidenkaas en olijven

Ingrediënten:

  • 1 x basisrecept pizzadeeg
  • 1 pakje Paturain met kruiden (85 gram)
  • 100 gram MonChou (of een andere verse roomkaas)
  • 100 gram magere kwark
  • 10 sprietjes bieslook
  • 10 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
  • 2 takjes basilicum (of 1 theelepel gedroogde basilicum)
  • 20 ml slagroom
  • Zout en peper
  • 10 zwarte en 10 groene olijven

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 60 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Pizzadeeg maken volgens basisrecept
  • Oven voorverwarmen op 225 graden
  • In kom Paturain en MonChou smeuïg roeren
  • Kwark erdoor roeren
  • Bieslook, peterselie, tijm en 1 takje basilicum erboven fijnknippen
  • In andere kom slagroom stijfkloppen
  • Slagroom luchtig door kruidenkaasmengsel scheppen
  • Mengsel op smaak brengen met zout en peper
  • Pizzavorm met een doorsnede van 28 centimeter invetten (of gewoon de bakplaat gebruiken) en bekleden met het pizzadeeg
  • Met vork gaatjes prikken in pizzadeeg
  • Kruidenkaasmengsel over bodem uitstrijken
  • Op rooster in midden van oven pizza in 20 minuten gaar en goudbruin bakken
  • Olijven erover verdelen
  • Pizza garneren met verse blaadjes basilicum

Tip:

  • Deze pizza kan ook ingevroren worden om later alsnog op te eten
   
Home