|
Ingrediënten:
- 1 x basisrecept pizzadeeg
- 1 pakje Paturain met kruiden (85 gram)
- 100 gram MonChou (of een andere verse roomkaas)
- 100 gram magere kwark
- 10 sprietjes bieslook
- 10 takjes peterselie
- 2 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
- 2 takjes basilicum (of 1 theelepel gedroogde basilicum)
- 20 ml slagroom
- Zout en peper
- 10 zwarte en 10 groene olijven
Voor 2 personen
Bereiding: Circa 60 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Pizzadeeg maken volgens basisrecept
- Oven voorverwarmen op 225 graden
- In kom Paturain en MonChou smeuïg roeren
- Kwark erdoor roeren
- Bieslook, peterselie, tijm en 1 takje basilicum erboven fijnknippen
- In andere kom slagroom stijfkloppen
- Slagroom luchtig door kruidenkaasmengsel scheppen
- Mengsel op smaak brengen met zout en peper
- Pizzavorm met een doorsnede van 28 centimeter invetten (of gewoon
de bakplaat gebruiken) en bekleden met het pizzadeeg
- Met vork gaatjes prikken in pizzadeeg
- Kruidenkaasmengsel over bodem uitstrijken
- Op rooster in midden van oven pizza in 20 minuten gaar en goudbruin
bakken
- Olijven erover verdelen
- Pizza garneren met verse blaadjes basilicum
Tip:
- Deze pizza kan ook ingevroren worden om later alsnog op te eten
|