|
Ingrediënten:
- 1 x basisrecept pizzadeeg
- 750 gram tomaten
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- 1 dl gezeefde tomaten (pak)
- Zout en peper
- 300 gram mozzarellakaas
- 100 gram rauwe ham
- (1 takje basilicum)
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 60 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Pizzadeeg maken volgens basisrecept
- Tomaten inkruisen en enkele tellen onderdompelen in kokend water
- Tomaten ontvellen, halveren en pitjes verwijderen
- Vruchtvlees in kleine stukjes snijden
- Ui pellen en snipperen
- In braadpan olie verhitten en ui ongeveer 2 minuten zachtjes
bakken
- Knoflook pellen en erboven uitpersen
- Tomaat en Italiaanse keukenkruiden erdoor scheppen
- Met deksel schuin op pan ongeveer 10 minuten zachtjes stoven
- Gezeefde tomaten erdoor roeren en zonder deksel nog ongeveer
15 minuten zachtjes laten inkoken
- Op smaak brengen met zout en peper
- Oven voorverwarmen op 225 graden
- Pizzadeeg in 2 stukken verdelen
- Pizzavorm met een doorsnede van 28 centimeter invetten en bekleden
met 1 stuk van het pizzadeeg
- Met vork gaatjes prikken in pizzadeeg
- Rauwe ham en helft van mozzarella erover verdelen
- Tweede stuk pizzadeeg erop leggen en gaatjes in prikken
- Randen goed aandrukken
- Op rooster in midden van oven pizza ongeveer 18 minuten bakken
- Tomatenmengsel erover uitstrijken en rest van mozzarella erover
verdelen
- In midden van oven pizza in nog eens 20 minuten gaar bakken
- Pizza eventueel nog garneren met basilicum
Tip:
- Deze pizza kan ook ingevroren worden om later alsnog op te eten
|