Dubbele pizza met tomaat en mozzarella

Ingrediënten:

  • 1 x basisrecept pizzadeeg
  • 750 gram tomaten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • Zout en peper
  • 300 gram mozzarellakaas
  • 100 gram rauwe ham
  • (1 takje basilicum)

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 60 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Pizzadeeg maken volgens basisrecept
  • Tomaten inkruisen en enkele tellen onderdompelen in kokend water
  • Tomaten ontvellen, halveren en pitjes verwijderen
  • Vruchtvlees in kleine stukjes snijden
  • Ui pellen en snipperen
  • In braadpan olie verhitten en ui ongeveer 2 minuten zachtjes bakken
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen
  • Tomaat en Italiaanse keukenkruiden erdoor scheppen
  • Met deksel schuin op pan ongeveer 10 minuten zachtjes stoven
  • Gezeefde tomaten erdoor roeren en zonder deksel nog ongeveer 15 minuten zachtjes laten inkoken
  • Op smaak brengen met zout en peper
  • Oven voorverwarmen op 225 graden
  • Pizzadeeg in 2 stukken verdelen
  • Pizzavorm met een doorsnede van 28 centimeter invetten en bekleden met 1 stuk van het pizzadeeg
  • Met vork gaatjes prikken in pizzadeeg
  • Rauwe ham en helft van mozzarella erover verdelen
  • Tweede stuk pizzadeeg erop leggen en gaatjes in prikken
  • Randen goed aandrukken
  • Op rooster in midden van oven pizza ongeveer 18 minuten bakken
  • Tomatenmengsel erover uitstrijken en rest van mozzarella erover verdelen
  • In midden van oven pizza in nog eens 20 minuten gaar bakken
  • Pizza eventueel nog garneren met basilicum

Tip:

  • Deze pizza kan ook ingevroren worden om later alsnog op te eten
   
Home