|
Ingrediënten:
- 1 x basisrecept pizzadeeg
- 1 pot witte bonen (370 gram)
- 5 teentjes knoflook
- 1 ei
- 25 gram zachte boter of margarine
- Zout en peper
- 75 gram dik gesneden ontbijtspek
- 1 blikje rode bonen (Kidney beans, 400 gram)
- 3 takjes bonenkruid (of 1 ½ theelepel gedroogd bonenkruid)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- ½ theelepel Dijonmosterd
Voor 2 personen
Bereiding: Circa 60 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Pizzadeeg maken volgens basisrecept
- In zeef witte bonen laten uitlekken
- Boven kom witte bonen door zeef wrijven of in keukenmachine
pureren
- Teentjes knoflook pellen en erboven uitpersen
- Ei splitsen (eiwit wordt niet gebruikt) en dooier met boter
door witte bonenmengsel mengen
- Op smaak brengen met zout en peper
- Rode bonen in zeef laten uitlekken
- Rest van knoflook in dunne plakjes snijden
- Spek in blokjes snijden
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Pizzavorm met een doorsnede van 28 centimeter invetten en bekleden
met het pizzadeeg (of gewoon de bakplaat gebruiken)
- Met vork gaatjes prikken in pizzadeeg
- Witte-bonenpuree erover uitstrijken
- Rode bonen, teentje knoflook en blokjes spek erover verdelen
- 2 takjes bonenkruid erboven fijnknippen
- 2 eetlepels olijfolie erover sprenkelen
- Op rooster in midden van oven pizza ongeveer 20 minuten bakken
- Doe intussen in een kommetje 2 eetlepels olie, azijn, mosterd,
zout en peper en knip het laatste takje bonenkruid erboven fijn
- Roer dit tot een sausje en bestrijk hier de pizza mee als deze
uit de oven komt
Tip:
- Deze pizza kan ook ingevroren worden om later alsnog op te eten
|