Pizza met bonen en knoflook

Ingrediënten:

  • 1 x basisrecept pizzadeeg
  • 1 pot witte bonen (370 gram)
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 25 gram zachte boter of margarine
  • Zout en peper
  • 75 gram dik gesneden ontbijtspek
  • 1 blikje rode bonen (Kidney beans, 400 gram)
  • 3 takjes bonenkruid (of 1 ½ theelepel gedroogd bonenkruid)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ theelepel Dijonmosterd

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 60 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Pizzadeeg maken volgens basisrecept
  • In zeef witte bonen laten uitlekken
  • Boven kom witte bonen door zeef wrijven of in keukenmachine pureren
  • Teentjes knoflook pellen en erboven uitpersen
  • Ei splitsen (eiwit wordt niet gebruikt) en dooier met boter door witte bonenmengsel mengen
  • Op smaak brengen met zout en peper
  • Rode bonen in zeef laten uitlekken
  • Rest van knoflook in dunne plakjes snijden
  • Spek in blokjes snijden
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Pizzavorm met een doorsnede van 28 centimeter invetten en bekleden met het pizzadeeg (of gewoon de bakplaat gebruiken)
  • Met vork gaatjes prikken in pizzadeeg
  • Witte-bonenpuree erover uitstrijken
  • Rode bonen, teentje knoflook en blokjes spek erover verdelen
  • 2 takjes bonenkruid erboven fijnknippen
  • 2 eetlepels olijfolie erover sprenkelen
  • Op rooster in midden van oven pizza ongeveer 20 minuten bakken
  • Doe intussen in een kommetje 2 eetlepels olie, azijn, mosterd, zout en peper en knip het laatste takje bonenkruid erboven fijn
  • Roer dit tot een sausje en bestrijk hier de pizza mee als deze uit de oven komt

Tip:

  • Deze pizza kan ook ingevroren worden om later alsnog op te eten
   
Home