Ansjovispizza

Ingrediënten:

  • Pak pizzadeeg van Koopmans
  • Olijfolie
  • Heet water
  • Gedroogd pestopoeder (rood)
  • 2 grote uien
  • 2 blikjes ansjovis
  • Half potje kappertjes
  • Half potje olijven
  • Zakje geraspte kaas
  • Versgemalen zwarte peper

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 25/25 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Maak het pizzadeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Vet een bakplaat in met olijfolie
  • Verdeel het deeg op de bakplaat (gebruik een beetje bloem als het teveel aan je vingers blijft plakken)
  • Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van het pizzadeeg staat
  • Maak het gedroogde pestopoeder volgens de gebruiksaanwijzing op het potje (2 porties)
  • Verdeel het mengsel over de pizzabodem
  • Snijd de uien in grote stukken en verdeel dit over de pizzabodem
  • Verdeel de ansjovis hierover
  • Strooi de kappertjes en gehakte olijven hier weer overheen
  • Verdeel de inhoud van het zakje geraspte kaas over de pizza
  • Doe hier weer lekker versgemalen peper overheen
  • Schuif de pizza in de oven en laat 'm gaar worden
  • Check na ongeveer 15 minuten hoe het gaat (als de pizza te lang in de oven zit, wordt deze te droog)

Tip:

  • Strooi als de pizza klaar is er rucola-sla overheen
   
Home