|
Ingrediënten:
- 75 gram bacon
- 3 takjes basilicum
- 6 takjes peterselie
- 30 gram boter of margarine
- 2 eetlepels bloem
- 2 deciliter melk
- 5 eieren
- 1 ½ theelepel majoraan
- Peper
- 100 gram Gruyère
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 40 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Snijd de vetrandjes van de bacon
- Snijd bacon heel fijn
- In steelpan boter verhitten
- Bloem erdoor roeren en al roerende ongeveer 2 minuten verhitten
- Scheutje voor scheurtje melk erdoor roeren
- Blijven roeren tot gladde, dikke saus
- Bacon erdoor roeren
- Pan van het vuur nemen en iets laten afkoelen
- Boven 2 kommen 2 eieren splitsen
- Door saus één voor één 3 hele eieren
en 2 eidooiers roeren
- Majoraan, zout en peper erdoor roeren
- Boven kom kaas raspen
- Oven voorverwarmen op 175 graden
- Souffléschaal(tjes) invetten
- In kom eiwit stijfkloppen
- Eimengsel nogmaals goed doorroeren
- Op eiwit, eimengsel en kaas scheppen en voorzichtig door elkaar
scheppen
- In souffléschaal(tjes) doen en in het midden van de oven
in 25 minuten goudbruin en gaar bakken
|