Kaassoufflé

Ingrediënten:

  • 75 gram bacon
  • 3 takjes basilicum
  • 6 takjes peterselie
  • 30 gram boter of margarine
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 deciliter melk
  • 5 eieren
  • 1 ½ theelepel majoraan
  • Peper
  • 100 gram Gruyère

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 40 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Snijd de vetrandjes van de bacon
  • Snijd bacon heel fijn
  • In steelpan boter verhitten
  • Bloem erdoor roeren en al roerende ongeveer 2 minuten verhitten
  • Scheutje voor scheurtje melk erdoor roeren
  • Blijven roeren tot gladde, dikke saus
  • Bacon erdoor roeren
  • Pan van het vuur nemen en iets laten afkoelen
  • Boven 2 kommen 2 eieren splitsen
  • Door saus één voor één 3 hele eieren en 2 eidooiers roeren
  • Majoraan, zout en peper erdoor roeren
  • Boven kom kaas raspen
  • Oven voorverwarmen op 175 graden
  • Souffléschaal(tjes) invetten
  • In kom eiwit stijfkloppen
  • Eimengsel nogmaals goed doorroeren
  • Op eiwit, eimengsel en kaas scheppen en voorzichtig door elkaar scheppen
  • In souffléschaal(tjes) doen en in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar bakken
   
Home