Geitenkaassoufflé met spinazie

Ingrediënten:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • ¼ liter melk
  • 450 gram diepvriesspinazie à la crème in deelblokjes
  • 200 gram geraspte Hollandse geitenkaas
  • 4 grote eieren

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 20 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet een souffléschaal (2 liter inhoud) in
  • Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel, al roerende, zachtjes, circa 1 minuut pruttelen
  • Schenk, al roerende, scheutje voor scheutje de melk en de room erbij
  • Blijf roeren tot de saus gebonden is
  • Schep de blokjes spinazie erdoor en laat die al roerende zachtjes ontdooien
  • Roer ¾ van de kaas door het spinaziemengsel en laat die al roerende smelten
  • Neem de pan van het vuur
  • Splits de eieren en roer de dooiers door de saus
  • Klop de eiwitten stijf en spatel die luchtig door de saus
  • Schep het spinaziemengsel in de souffléschaal en strooi de rest van de kaas erover
  • Bak de soufflé in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar

Tip:

  • Lekker met gepofte aardappelen en een tomatensalade
   
Home