|
Ingrediënten:
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- ¼ liter melk
- 450 gram diepvriesspinazie à la crème in deelblokjes
- 200 gram geraspte Hollandse geitenkaas
- 4 grote eieren
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 20 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet een souffléschaal (2 liter inhoud) in
- Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat
het mengsel, al roerende, zachtjes, circa 1 minuut pruttelen
- Schenk, al roerende, scheutje voor scheutje de melk en de room
erbij
- Blijf roeren tot de saus gebonden is
- Schep de blokjes spinazie erdoor en laat die al roerende zachtjes
ontdooien
- Roer ¾ van de kaas door het spinaziemengsel en laat die
al roerende smelten
- Neem de pan van het vuur
- Splits de eieren en roer de dooiers door de saus
- Klop de eiwitten stijf en spatel die luchtig door de saus
- Schep het spinaziemengsel in de souffléschaal en strooi
de rest van de kaas erover
- Bak de soufflé in het midden van de oven in circa 40
minuten goudbruin en gaar
Tip:
- Lekker met gepofte aardappelen en een tomatensalade
|