Pittige goulash

Ingrediënten:

  • 8 à 10 dolma's en sivi's (Turkse paprika's)
  • 2 Jalapeno's (Spaanse pepers)
  • 1 kilo rundvlees (of kip, lende, varkensvlees of schapenvlees)
  • Pakje boter
  • 6 uien
  • Bouillon
  • Paprikapoeder (mild en scherp)
  • Bloem
  • Tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • Blikje tomatenpuree
  • 1 kilo aardappelen (of vergeet deze helemaal)
  • Worcestersaus

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 180 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bak deze bruin in de boter
  • Doe het vlees in een grote braadpan
  • Bak in de achtergebleven boter de uienringen
  • Doe de uienringen bij het vlees
  • Snijd de paprika in grove stukken, de pepers in kleine stukken en doe deze ook in de braadpan
  • Zet de pan op een laag vuurtje en roer er twee theelepels paprikapoeder door (een hete en een milde), een flinke eetlepel bloem, een snufje tijm en de uitgeperste knoflook
  • Giet er 1 liter bouillon bij
  • Laat het twee uur stoven en roer het ieder kwartier even door
  • Voeg dan de geschilde en in vieren gedeelde aardappelen toe
  • Als deze gaar zijn, breng dan het geheel op smaak met wat druppels worcestersaus en zout en peper

Tip:

  • Liefhebbers van de zeer authentieke smaak doen er nog een theelepel kummelzaad bij en roeren er ten laatste nog een flinke eetlepel crème fraîche door
   
Home