|
Ingrediënten:
- 8 à 10 dolma's en sivi's (Turkse paprika's)
- 2 Jalapeno's (Spaanse pepers)
- 1 kilo rundvlees (of kip, lende, varkensvlees of schapenvlees)
- Pakje boter
- 6 uien
- Bouillon
- Paprikapoeder (mild en scherp)
- Bloem
- Tijm
- 4 teentjes knoflook
- Blikje tomatenpuree
- 1 kilo aardappelen (of vergeet deze helemaal)
- Worcestersaus
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 180 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bak deze bruin in de boter
- Doe het vlees in een grote braadpan
- Bak in de achtergebleven boter de uienringen
- Doe de uienringen bij het vlees
- Snijd de paprika in grove stukken, de pepers in kleine stukken
en doe deze ook in de braadpan
- Zet de pan op een laag vuurtje en roer er twee theelepels paprikapoeder
door (een hete en een milde), een flinke eetlepel bloem, een snufje
tijm en de uitgeperste knoflook
- Giet er 1 liter bouillon bij
- Laat het twee uur stoven en roer het ieder kwartier even door
- Voeg dan de geschilde en in vieren gedeelde aardappelen toe
- Als deze gaar zijn, breng dan het geheel op smaak met wat druppels
worcestersaus en zout en peper
Tip:
- Liefhebbers van de zeer authentieke smaak doen er nog een theelepel
kummelzaad bij en roeren er ten laatste nog een flinke eetlepel
crème fraîche door
|