|
|
Ingrediënten:
- 2 ontvelde tomaten, in blokjes
- 6 el zonnebloemolie
- 800 gram riblappen, in blokjes
- 1 grote ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, in plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 tablet runderbouillon
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 aardappelen, in blokjes
- halve winterpeen, in blokjes
Bereidingstijd: 25 minuten + 2 uur stoven
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin het rundvlees aan.
- Neem het vlees uit de pan en bak in het bakvet de ui en de knoflook goudbruin.
- Doe het vlees terug in de pan.
- Voeg de tomaat en de patrika toe en schenk er een beetje warm water bij.
- Verkruimel het bouillonblokjes en roer het door de stoofschotel met de nootmuskaat en de rode peper.
- Laat het anderhalf tot twee uur op een laag vuur stoven.
- Laat het laatste halfuur de aardappel en de winterpeen meestoven.
- Lekker met rijst (of plakken gekookte griesmeel (whatever that may be))
|
|