Stoba (Caribische stoofschotel)

Ingrediënten:

  • 2 ontvelde tomaten, in blokjes
  • 6 el zonnebloemolie
  • 800 gram riblappen, in blokjes
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 tablet runderbouillon
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • halve winterpeen, in blokjes

Bereidingstijd: 25 minuten + 2 uur stoven

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin het rundvlees aan.
  • Neem het vlees uit de pan en bak in het bakvet de ui en de knoflook goudbruin.
  • Doe het vlees terug in de pan.
  • Voeg de tomaat en de patrika toe en schenk er een beetje warm water bij.
  • Verkruimel het bouillonblokjes en roer het door de stoofschotel met de nootmuskaat en de rode peper.
  • Laat het anderhalf tot twee uur op een laag vuur stoven.
  • Laat het laatste halfuur de aardappel en de winterpeen meestoven.
  • Lekker met rijst (of plakken gekookte griesmeel (whatever that may be))
Home