Ovenschotel met shoarmavlees

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 spitskool
  • Zout
  • Olijfolie
  • 400 gram shoarmavlees
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 pakje aardappelpuree voor ovenschotels (Maggi)
  • Paneermeel
  • Geraspte kaas

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 25/25 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Pel en snijd de ui in partjes
  • Maak de spitskool schoon, snijd de harde kern eruit en de rest in repen van 1 centimeter breed
  • Kook de kool in weinig water met zout beetjaar en giet hem af
  • Verhit 2 ½ eetlepel van de olie en bak het vlees al omscheppend bruin
  • Voeg de ui toe en bak hem al omscheppend 3 minuten mee
  • Schep de tomatenpuree en 1 deciliter water erdoor en breng alles aan de kook
  • Verwarm de over voor tot 200 graden
  • Vet een ovenschaal in met olie
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verdeel de kool over de bodem van de schaal
  • Schep het vleesmengsel erop en dek alles af met de puree
  • Meng 6 eetlepels paneermeel met de kaas en strooi het over de puree
  • Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten door en door warm worden en gratineren
   
Home