|
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 spitskool
- Zout
- Olijfolie
- 400 gram shoarmavlees
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 pakje aardappelpuree voor ovenschotels (Maggi)
- Paneermeel
- Geraspte kaas
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 25/25 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Pel en snijd de ui in partjes
- Maak de spitskool schoon, snijd de harde kern eruit en de rest
in repen van 1 centimeter breed
- Kook de kool in weinig water met zout beetjaar en giet hem af
- Verhit 2 ½ eetlepel van de olie en bak het vlees al omscheppend
bruin
- Voeg de ui toe en bak hem al omscheppend 3 minuten mee
- Schep de tomatenpuree en 1 deciliter water erdoor en breng alles
aan de kook
- Verwarm de over voor tot 200 graden
- Vet een ovenschaal in met olie
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verdeel de kool over de bodem van de schaal
- Schep het vleesmengsel erop en dek alles af met de puree
- Meng 6 eetlepels paneermeel met de kaas en strooi het over de
puree
- Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten
door en door warm worden en gratineren
|