Kalfsrollade gevuld met gorgonzola

Ingrediënten:

  • 1 dunne grote kalfsschnitzel, ongeveer 175 gram
  • 100 gram gorgonzola zonder korst
  • 100 gram gesneden diepvriesspinazie
  • 1,5 deciliter bechamelsaus uit een pakje
  • 1 eetlepels bloem
  • Vleeskruiden, zout, peper en nootmuskaat
  • Boter om te bakken
  • Keukentouw

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 20/25 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Vlees op snijplank voorzichtig uitkloppen tot een plak van circa 12 x 20 centimeter
  • Vlees met vleeskruiden, zout en peper bestrooien
  • Spinazie geheel laten ontdooien en in een zeef al het vocht zeer grondig uitpersen en (het vocht van de spinazie) achterhouden
  • Spinazie met 25 gram gorgonzola, nootmuskaat, iets zout, peper en een eetlepel bloem mengen en over het vlees verdelen
  • Vlees stevig inrollen en met keukentouw vastbinden
  • Vlees door rest van de bloem rollen, afkloppen en circa 15 minuten bakken in de boter
  • Uit de pan nemen en nog even in aluminiumfolie laten nagaren
  • Intussen de bechamelsaus verhitten, sap van de spinazie en rest van de kaas toevoegen en tot een gladde saus roeren
  • Rollade uit folie halen en in dunne plakjes snijden
  • Serveer de rollade met de saus
   
Home