|
Ingrediënten:
- 1 dunne grote kalfsschnitzel, ongeveer 175 gram
- 100 gram gorgonzola zonder korst
- 100 gram gesneden diepvriesspinazie
- 1,5 deciliter bechamelsaus uit een pakje
- 1 eetlepels bloem
- Vleeskruiden, zout, peper en nootmuskaat
- Boter om te bakken
- Keukentouw
Voor 2 personen
Bereiding: Circa 20/25 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Vlees op snijplank voorzichtig uitkloppen tot een plak van circa
12 x 20 centimeter
- Vlees met vleeskruiden, zout en peper bestrooien
- Spinazie geheel laten ontdooien en in een zeef al het vocht
zeer grondig uitpersen en (het vocht van de spinazie) achterhouden
- Spinazie met 25 gram gorgonzola, nootmuskaat, iets zout, peper
en een eetlepel bloem mengen en over het vlees verdelen
- Vlees stevig inrollen en met keukentouw vastbinden
- Vlees door rest van de bloem rollen, afkloppen en circa 15 minuten
bakken in de boter
- Uit de pan nemen en nog even in aluminiumfolie laten nagaren
- Intussen de bechamelsaus verhitten, sap van de spinazie en rest
van de kaas toevoegen en tot een gladde saus roeren
- Rollade uit folie halen en in dunne plakjes snijden
- Serveer de rollade met de saus
|