Hamlappen uit de oven met roergebakken spitskool

Ingrediënten:

  • 1 kg hamlappen op kamertemperatuur
  • 4-5 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 blaadjes laurier
  • 4 uien, in ringen
  • 500 ml witte wijn
  • braadslede of lage grote ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • spitskool
  • kerriepoeder
  • krieltjes

Bereidingstijd: 25 minuten + 45 minuten oventijd

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in kleine stukken.
  • Bestrooi de hamlappen met zout en papier.
  • Strooi het bloem op een bord en haald het vlees erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit in een koekenpan steeds een scheutje olie ne bak de hamlappen in 2-3 porties goudbruin aan.
  • Neem het vlees uit de pan en leg het dakpansgewijs in de braadslede.
  • Steek er de blaadjes laurier tuusen.
  • Fruit de uiringen in het bakvet en verdeel ze over het vlees.
  • Schenk de wijn erbij en dek de braadslede af met aluminiumfolie.
  • Stoof het gerecht in de oven in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Bak de krieltjes gaar.
  • Roerbak de spitskool met kerriepoeder in een koekenpan met een beetje boter.
Home