|
|
Ingrediënten:
- 1 kg hamlappen op kamertemperatuur
- 4-5 eetlepels bloem
- 6 eetlepels olijfolie
- 6 blaadjes laurier
- 4 uien, in ringen
- 500 ml witte wijn
- braadslede of lage grote ovenschaal
- aluminiumfolie
- spitskool
- kerriepoeder
- krieltjes
Bereidingstijd: 25 minuten + 45 minuten oventijd
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in kleine stukken.
- Bestrooi de hamlappen met zout en papier.
- Strooi het bloem op een bord en haald het vlees erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit in een koekenpan steeds een scheutje olie ne bak de hamlappen in 2-3 porties goudbruin aan.
- Neem het vlees uit de pan en leg het dakpansgewijs in de braadslede.
- Steek er de blaadjes laurier tuusen.
- Fruit de uiringen in het bakvet en verdeel ze over het vlees.
- Schenk de wijn erbij en dek de braadslede af met aluminiumfolie.
- Stoof het gerecht in de oven in ongeveer 45 minuten gaar.
- Bak de krieltjes gaar.
- Roerbak de spitskool met kerriepoeder in een koekenpan met een beetje boter.
|
|