Entrecote met groene olijvensaus

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 50 gram boter
  • 1 bakje groene olijventapenade
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 entrecotes

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 15 minuten

 

Bereidingswijze:

  • In steelpan sjalot in 1 eetlepel boter 2 minuten zachtjes bakken
  • Olijventapenade toevoegen en 1 minuut meebakken
  • Helft van wijn toevoegen en room erdoor roeren
  • Saus op laag vuur laten binden
  • Op smaak brengen met zout en peper
  • Entrecotes bestrooien met peper
  • In koekenpan rest van boter verhitten en entrecotes afhankelijk van gewenste gaarheid 2 tot 4 minuten per kant bakken en het vlees regelmatig keren
  • Entrecotes op vier warme borden leggen
  • Rest van wijn door achtergebleven bakvet roeren, aanbaksel losmaken en jus door saus roeren
  • Saus over entrecotes scheppen
   
Home