|
Ingrediënten:
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 50 gram boter
- 1 bakje groene olijventapenade
- 200 ml droge witte wijn
- 200 ml kookroom
- Versgemalen zwarte peper
- 4 entrecotes
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 15 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- In steelpan sjalot in 1 eetlepel boter 2 minuten zachtjes bakken
- Olijventapenade toevoegen en 1 minuut meebakken
- Helft van wijn toevoegen en room erdoor roeren
- Saus op laag vuur laten binden
- Op smaak brengen met zout en peper
- Entrecotes bestrooien met peper
- In koekenpan rest van boter verhitten en entrecotes afhankelijk
van gewenste gaarheid 2 tot 4 minuten per kant bakken en het vlees
regelmatig keren
- Entrecotes op vier warme borden leggen
- Rest van wijn door achtergebleven bakvet roeren, aanbaksel losmaken
en jus door saus roeren
- Saus over entrecotes scheppen
|