Biefstukje met rode wijn jus à la Marjo

Ingrediënten:

  • Biefstuk
  • Rode wijn
  • Bindmiddel
  • Zout en peper

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

  • Braad het vlees in ca. 50 gram boter snel bruin.
  • Zout en peper erop doen.
  • Vlees uit de pan nemen en direct het hete braadvet afblussen met een ½ glas rode wijn (in de hitte en het afblussen zit de smaak).
  • Dan 1 volle theelepel opgelost in ca. 1 kopje water, erbij doen en op redelijk hoog vuur tot een mooi geheel laten worden.
  • Proeven; mag best sterk van smaak zijn.
  • Eventueel nog wat zout en peper en wat water.
  • Binden met wat maizena.
  • In de pan zaten aanbaksels van het vlees, die maken dat de jus lekker wordt. Die prut moet er echter niet inblijven. Dus saus in de kom doen, via een zeefje.
Home