Pakketje met pangasius

Ingrediënten:

  • 4 pangasiusfilets (à 150 gram)
  • ½ citroen (of citroensap)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (fijngehakt)
  • 4 grote aardappelen
  • 2 rode uien
  • 4 grote tomaten
  • bakpapier
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingstijd: 20/30 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit.
  • Wrijf de pangasiusfilets in met wat citroensap, zout en peper en laat ze even liggen.
  • Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer de olijfolie, de citroenrasp en de Italiaanse kruiden erdoor.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Boen de aardappelen schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf) in de lengte in dunne plakjes.
  • Spoel ze in een zeef af onder stromend water en dep ze droog.
  • Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakken.
  • Spreid 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes aardappel in het midden, strooi er wat zout over en schep de helft van het kruidenmengsel eroverheen.
  • Leg de visfilets erop en verdeel de uiringen en plakken tomaat over de filets en schep de rest van het kruidenmengsel erover.
  • Vouw het bakpapier rond de vis omhoog en vouw het als pakketjes dicht.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in de oven in 25 minuten gaar.
  • Lekker met grof vloerbrood of focaccia.

Home