Mosselpotje

Ingrediënten:

  • 150 gram gekookte mosselen
  • 4 eetlepels kleingesneden soepgroenten
  • 0,5 liter kippenbouillon van een tablet
  • Mespunt kerrie
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei

Bereidingstijd: 10 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verdeel de mosselen en de groenten over 4 ovenvaste souffléschaaltjes met een inhoud van circa 1,5 deciliter
  • Roer de afgekoelde bouillon en de kerrie door elkaar en verdeel deze over de mosselen (het vocht moet minstens 1 centimeter onder de rand blijven)
  • Zet de souffléschaaltjes op de plakjes ontdooide bladerdeeg en snijd rondjes uit het deeg die rondom 1 centimeter groter dan de bakjes zijn
  • Bestrijk de buitenrand van de bakjes en de deegplakjes met losgeroerd eiwit
  • Plak de deegplakjes als een deksel op de souffléschaaltjes
  • Bestrijk de deegdeksels met losgeroerde eierdooier
  • Zet de mosselpotjes circa 15 minuten in de oven tot de deegdeksels goudbruin zijn
  • Snijd de deegdeksels aan tafel met een mes langs de rand van het schaaltje los
Home