|
|
Ingrediënten:
- 150 gram gekookte mosselen
- 4 eetlepels kleingesneden soepgroenten
- 0,5 liter kippenbouillon van een tablet
- Mespunt kerrie
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verdeel de mosselen en de groenten over 4 ovenvaste souffléschaaltjes
met een inhoud van circa 1,5 deciliter
- Roer de afgekoelde bouillon en de kerrie door elkaar en verdeel
deze over de mosselen (het vocht moet minstens 1 centimeter onder
de rand blijven)
- Zet de souffléschaaltjes op de plakjes ontdooide bladerdeeg
en snijd rondjes uit het deeg die rondom 1 centimeter groter dan
de bakjes zijn
- Bestrijk de buitenrand van de bakjes en de deegplakjes met losgeroerd
eiwit
- Plak de deegplakjes als een deksel op de souffléschaaltjes
- Bestrijk de deegdeksels met losgeroerde eierdooier
- Zet de mosselpotjes circa 15 minuten in de oven tot de deegdeksels
goudbruin zijn
- Snijd de deegdeksels aan tafel met een mes langs de rand van
het schaaltje los
|
|