Mosselen

Ingrediënten:

  • 2 kilo mosselen
  • Water of witte wijn
  • (Mosselkruiden)
  • Groenten en kruiden

Bereidingstijd: 20/15 minuten

Voor 2 à 3 personen

Bereidingswijze:

  • Spoel de mosselen een paar keer in een bak met koud water tot er geen zand meer van af komt
  • Doe de mosselen in een bak met ruim koud water om te controleren dat open mosselen zich gesloten hebben (gooi de mosselen die open blijven weg)
  • Borstel de mosselen onder koud stromend water schoon en verwijder zonodig de baarden (harig uitziende sliertjes)
  • Doe een halve centimeter water of witte wijn in een hoge pan
  • (Voeg mosselkruiden toe)
  • Voeg groenten toe (bijvoorbeeld ui, wortel, tijm, paprika, champignons, peterselie of selderij)
  • Breng de inhoud van de pan aan de kook
  • Leg het deksel op de pan en laat de inhoud 5 minuten zachtjes koken
  • Doe de mosselen in de pan (vul de pan niet verder dan tot een derde vol)
  • Zet de pan met gesloten deksel op zo’n hoog mogelijke hittebron en blijf erbij
  • Wacht 3 tot 5 minuten tot de inhoud van de pan kookt, maar laat de pan dicht (als de inhoud kookt, komt het deksel omhoog)
  • Pak de pan van de hittebron en schud de inhoud om
  • Zet de pan terug op de hittebron en tel tot tien
  • Open de pan en controleer al schuddend of de mosselen klaar zijn (alle schelpen moeten open zijn, zoniet, laat ze dan nog even kort verder koken)
Home