|
|
Ingrediënten:
- 2 kilo mosselen
- Water of witte wijn
- (Mosselkruiden)
- Groenten en kruiden
Bereidingstijd: 20/15 minuten
Voor 2 à 3 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Spoel de mosselen een paar keer in een bak met koud water tot
er geen zand meer van af komt
- Doe de mosselen in een bak met ruim koud water om te controleren
dat open mosselen zich gesloten hebben (gooi de mosselen die open
blijven weg)
- Borstel de mosselen onder koud stromend water schoon en verwijder
zonodig de baarden (harig uitziende sliertjes)
- Doe een halve centimeter water of witte wijn in een hoge pan
- (Voeg mosselkruiden toe)
- Voeg groenten toe (bijvoorbeeld ui, wortel, tijm, paprika, champignons,
peterselie of selderij)
- Breng de inhoud van de pan aan de kook
- Leg het deksel op de pan en laat de inhoud 5 minuten zachtjes
koken
- Doe de mosselen in de pan (vul de pan niet verder dan tot een
derde vol)
- Zet de pan met gesloten deksel op zo’n hoog mogelijke hittebron
en blijf erbij
- Wacht 3 tot 5 minuten tot de inhoud van de pan kookt, maar laat
de pan dicht (als de inhoud kookt, komt het deksel omhoog)
- Pak de pan van de hittebron en schud de inhoud om
- Zet de pan terug op de hittebron en tel tot tien
- Open de pan en controleer al schuddend of de mosselen klaar
zijn (alle schelpen moeten open zijn, zoniet, laat ze dan nog
even kort verder koken)
|
|