Gamba's pikant

Ingrediënten:

  • 500 gram gamba’s
  • Chilisaus
  • 200 ml slagroom
  • Kruidenboter
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 tomaat
  • Olie
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingstijd: 16 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Onthoofd de gamba’s, spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier
  • Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en de boter
  • Voeg de gamba’s toe en laat ze rondom bruin worden
  • Doe er vervolgens de peterselie, de in stukjes gesneden tomaat, de chilisaus en slagroom bij
  • Laat dit inkoken tot een dikke saus
  • Voeg op het laatste moment stukjes kruidenboter toe
  • Breng de gamba’s eventueel op smaak met zout en peper

Tip:

  • Serveren met rijst, Turks brood of stokbrood
Home