|
|
Ingrediënten:
- 3 dl droge witte wijn
- 3 dl visbouillon
- 100 gr fijngesneden wortelen
- 100 gr gesnipperd ui
- Bouquet garni van 1 takje peterselie, 1 takje tijm, 1 laurierblaadje
- 1 knoflookteentje
- 4 middelgrote (zalm)forellen
Bereidingstijd: 35/15 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Giet de wijn en de visbouillon in een grote pan; de forellen
moeten straks ruim onder kunnen staan, voeg zo nodig wijn en bouillon
toe
- Voeg er ui en wortelen aan toe, het bouquet garni en de knoflook
- Breng dit geheel aan de kook en laat een half uur op een zacht
vuurtje trekken
- Leg er dan voorzichtig de forellen in en laat ze afgedekt circa
6 à 10 minuten pocheren (het vocht mag niet koken)
- Schep de forellen uit de pan op het bord
Tip:
- Het originele recept gaat er vanuit dat je het kookvocht omtovert
tot een vissausje, maar deze is niet lekker (veel te wijnerig);
maak dus zelf een lekker vissausje om er nog overheen te doen
- Of eet de vis zo met een beetje van het uienprutje uit het kookvocht
erover heen
|
|