Ardense forel

Ingrediënten:

  • 3 dl droge witte wijn
  • 3 dl visbouillon
  • 100 gr fijngesneden wortelen
  • 100 gr gesnipperd ui
  • Bouquet garni van 1 takje peterselie, 1 takje tijm, 1 laurierblaadje
  • 1 knoflookteentje
  • 4 middelgrote (zalm)forellen

Bereidingstijd: 35/15 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Giet de wijn en de visbouillon in een grote pan; de forellen moeten straks ruim onder kunnen staan, voeg zo nodig wijn en bouillon toe
  • Voeg er ui en wortelen aan toe, het bouquet garni en de knoflook
  • Breng dit geheel aan de kook en laat een half uur op een zacht vuurtje trekken
  • Leg er dan voorzichtig de forellen in en laat ze afgedekt circa 6 à 10 minuten pocheren (het vocht mag niet koken)
  • Schep de forellen uit de pan op het bord

Tip:

  • Het originele recept gaat er vanuit dat je het kookvocht omtovert tot een vissausje, maar deze is niet lekker (veel te wijnerig); maak dus zelf een lekker vissausje om er nog overheen te doen
  • Of eet de vis zo met een beetje van het uienprutje uit het kookvocht erover heen
Home