Tortilla de Patatas

Ingrediënten:

  • 5 aardappelen
  • 1 ui
  • goede olijfolie
  • 6 eieren
  • eventueel een knoflookteentje fijngesneden (samen met de uien meebakken)

Bereidingstijd: 60 minuten

Voor 2/3 personen

Bereidingswijze:

  • Kijk hier hoe je de aardappelen en uien moet snijden: http://youtu.be/w_3YM-DZVOE
  • Doe olijfolie in een koekepan en laat hierin de aardappelen zachtjes gaar worden (niet te hard, mag niet gefrituurd worden)
  • Gooi op het laatst ook de uien erbij
  • Als alles gaar is zet dan een vergiet in een pan en gooi alles uit de koekenpan hierin
  • Laat uitlekken
  • Klop intussen in een kom de eieren los tot ze schuimig zijn
  • Gooi de aardappelen en uien hierbij en roer even tot alles goed gehusseld is
  • Giet dit terug in de koekenplan
  • Laat zachtjes garen terwijl je continue de randen van de tortilla lossteekt
  • Schuif de tortilla ook zachtjes een beetje heen en weer zodat je zeker weet dat ie niet aanbakt
  • Als de onderkant goed doe dan een groot plat bord (of pizzabakplaat) op de pan en keer de tortilla hierin om
  • Doe de tortilla terug in de pan en laat de andere kant ook voorzichtig gaar worden; blijf wel lossteken en heen en weer schuiven om aanbakken te voorkomen

Tip: Lekker met stokbrood en aoli

Home