|
|
Ingrediënten:
- 5 aardappelen
- 1 ui
- goede olijfolie
- 6 eieren
- eventueel een knoflookteentje fijngesneden (samen met de uien meebakken)
Bereidingstijd: 60 minuten
Voor 2/3 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Kijk hier hoe je de aardappelen en uien moet snijden: http://youtu.be/w_3YM-DZVOE
- Doe olijfolie in een koekepan en laat hierin de aardappelen zachtjes gaar worden (niet te hard, mag niet gefrituurd worden)
- Gooi op het laatst ook de uien erbij
- Als alles gaar is zet dan een vergiet in een pan en gooi alles uit de koekenpan hierin
- Laat uitlekken
- Klop intussen in een kom de eieren los tot ze schuimig zijn
- Gooi de aardappelen en uien hierbij en roer even tot alles goed gehusseld is
- Giet dit terug in de koekenplan
- Laat zachtjes garen terwijl je continue de randen van de tortilla lossteekt
- Schuif de tortilla ook zachtjes een beetje heen en weer zodat je zeker weet dat ie niet aanbakt
- Als de onderkant goed doe dan een groot plat bord (of pizzabakplaat) op de pan en keer de tortilla hierin om
- Doe de tortilla terug in de pan en laat de andere kant ook voorzichtig gaar worden; blijf wel lossteken en heen en weer schuiven om aanbakken te voorkomen
Tip: Lekker met stokbrood en aoli
|
|