|
|
Ingrediënten:
- 250 gram fijne rijstnoedels
- 4 el archideolie (mag je ook vervangen door olijfolie, maar ik dacht ik zet het er maar in)
- 2 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 verse rode pepertjes, zonder zaadjes en fijngehakt
- 2 el Madra-currpasta
- 2 el rijstwijnazijn
- 1 el poedersuiker (ja, u leest het goed)
- 225 gram gekookte ham, fijngesneden
- 225 gram waterkastanjes uit blik, gesneden
- 100 gram champignons, gesneden
- 100 gram doperwten
- 1 rode paprika, zonder zaadjes en fijngesneden
- 100 gram garnalen, gepeld en gekookt
- 2 grote eieren
- 4 el kokosmelk
- 25 gram kokos
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Doe de noedels in een grote kom.
- Bedek ze helemaal met kokend water en laat ze 10 minuten weken.
- Laat ze goed uitlekken en roer er dan 2 eetlepels archideolie door.
- Verhit de resterende olie in een grote, voorverwarmde wokpan tot de olie gloeiend heet is.
- Roerbak hierin knoflook, pepertjes, currypasta, azijn en suiker 1 minuut.
- Roerbak dan de ham, kastanjes, champignons, erwtjes en paprika 5 minuten meer.
- Bak vervolgens de noedels en de garnalen 2 minuten meer.
- Klopt in een kleine kom de eieren met kokosmelk los.
- Sprenkel dit mengsel over het gerecht in de wok en roer tot het ei gestold is.
- Roer er het kokos door. Schep het noedelgerecht op voorverwarmde borden en serveer meteen.
|
|