Singaporse garnalennoedels

Ingrediënten:

  • 250 gram fijne rijstnoedels
  • 4 el archideolie (mag je ook vervangen door olijfolie, maar ik dacht ik zet het er maar in)
  • 2 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 verse rode pepertjes, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 2 el Madra-currpasta
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 1 el poedersuiker (ja, u leest het goed)
  • 225 gram gekookte ham, fijngesneden
  • 225 gram waterkastanjes uit blik, gesneden
  • 100 gram champignons, gesneden
  • 100 gram doperwten
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 100 gram garnalen, gepeld en gekookt
  • 2 grote eieren
  • 4 el kokosmelk
  • 25 gram kokos

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Doe de noedels in een grote kom.
  • Bedek ze helemaal met kokend water en laat ze 10 minuten weken.
  • Laat ze goed uitlekken en roer er dan 2 eetlepels archideolie door.
  • Verhit de resterende olie in een grote, voorverwarmde wokpan tot de olie gloeiend heet is.
  • Roerbak hierin knoflook, pepertjes, currypasta, azijn en suiker 1 minuut.
  • Roerbak dan de ham, kastanjes, champignons, erwtjes en paprika 5 minuten meer.
  • Bak vervolgens de noedels en de garnalen 2 minuten meer.
  • Klopt in een kleine kom de eieren met kokosmelk los.
  • Sprenkel dit mengsel over het gerecht in de wok en roer tot het ei gestold is.
  • Roer er het kokos door. Schep het noedelgerecht op voorverwarmde borden en serveer meteen.
Home