|
|
Ingrediënten:
- 400 gram rijst
- 3 blikjes tonijn op water, uitgelekt
- 1 ui
- kippenbouillon
- 3 el olijfolie
- 4 tomaten
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl gedroogde marjoraan of oregano
- 1 tl rode pepervlokken
- 2 el gehakte verse peterselie
- zout en peper
- 300 gram geraspte 'Kasar' kaas of belegen Goudse
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 3 dl melk
- 2 el witte wijn
Bereidingstijd: 25 om 20 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg nu zoveel kippenbouillon toe als nodig is om de rijst te koken.
- Doe de rijst erbij, roer even door en kook de rijst gaar met het deksel op de pan.
- Laat even uitwasemen en roer dan de kruiden erdoor.
- Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
- Snijd de tomaten in ringen en verdeel deze gelijkmatig over de rijst.
- Verdeel hier de verbrokkelde tonijn over.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de kaassaus: verhit de boter tot hij bruist, doe de bloem erbij en maak een roux. Voeg de melk toe en blijf voortdurend roeren totdat de saus dikker wordt.
- Doe driekwart van de kaas erbij en de wijn en blijf roeren totdat de saus glad is.
- Maak op smaak af met zout en peper en giet over de rijst en tonijn in de ovenschaal.
- Strooi de resterende kaas erover en zet de schaal 20 minuten in de oven of totdat de kaas een bruin korstje krijgt.
|
|