Rijstschotel met tonijn en kaassaus

Ingrediënten:

  • 400 gram rijst
  • 3 blikjes tonijn op water, uitgelekt
  • 1 ui
  • kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde marjoraan of oregano
  • 1 tl rode pepervlokken
  • 2 el gehakte verse peterselie
  • zout en peper
  • 300 gram geraspte 'Kasar' kaas of belegen Goudse
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 dl melk
  • 2 el witte wijn

Bereidingstijd: 25 om 20 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg nu zoveel kippenbouillon toe als nodig is om de rijst te koken.
  • Doe de rijst erbij, roer even door en kook de rijst gaar met het deksel op de pan.
  • Laat even uitwasemen en roer dan de kruiden erdoor.
  • Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
  • Snijd de tomaten in ringen en verdeel deze gelijkmatig over de rijst.
  • Verdeel hier de verbrokkelde tonijn over.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de kaassaus: verhit de boter tot hij bruist, doe de bloem erbij en maak een roux. Voeg de melk toe en blijf voortdurend roeren totdat de saus dikker wordt.
  • Doe driekwart van de kaas erbij en de wijn en blijf roeren totdat de saus glad is.
  • Maak op smaak af met zout en peper en giet over de rijst en tonijn in de ovenschaal.
  • Strooi de resterende kaas erover en zet de schaal 20 minuten in de oven of totdat de kaas een bruin korstje krijgt.
Home