Noordhollandse bami goreng

Ingrediënten:

  • 1 pak bami of mie
  • Bami groentepakket (groot)
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 zakje Conimex groente-kruiden bami-mix
  • 350 gram shoarmavlees

Voor 2 à 3 personen

Bereiding: Circa 25 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Wel de bami-mix volgens de gebruiksaanwijzing
  • Kook de bami
  • Bak het vlees gaar in een wokpan met een beetje boter
  • Voeg het gesnipperde uitje er aan toe en bak dit even mee
  • Voeg het groentepakket toe en bak dit mee tot de gewenste knapperigheid
  • Maak een kuiltje in het midden en doe daar het ei in
  • Roer het prutje goed door tot het ei gaar is
  • Voeg de bami-mix toe
  • Giet de bami af als deze gaar is en voeg het toe aan het prutje in de wokpan en roer het goed door

Tip:

  • Lekker met saté en satésaus, een gebakken eitje, een stukje kip, een plakje ham kroepoek, zoet-zure groenten en sambal

Nog een tip:

   
Home