|
Ingrediënten:
- 100 gram peultjes
- 1 middelgrote prei
- 1 klein bosje selderij
- ½ dl slaolie
- 2 middelgrote uien
- 3 teentje knoflook
- 250 gram champignons
- 500 gram mihoen
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels Chinese ketjap (zout) of ketjap isan
- Zout en peper
Voor de garnering:
- ½ komkommer
- 2 tomaten
- Gefruite uitjes
- 4 à 5 eieren
- Wat margarine
Voor 4 à 5 personen
|
|
Bereidingswijze:
- Dop de peultjes, was ze en kook ze met een beetje water ongeveer
5 minuten
- Giet het water af en laat de peultjes uitlekken
- Snijd de prei en selderij, was ze en laat ze uitlekken
- Pel de uien en de knoflook
- Snijd deze heel fijn en fruit ze in slaolie glazig
- Voeg de uitgelekte groenten toe en fruit die mee, totdat de
groenten iets slap zijn
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
- Fruit deze ook even mee
- Doe daarna het vuur uit
- Kook de mihoen heel even en giet het water eraf
- Spoel de mihoen met warm water uit de kraan en laat deze uitlekken
- Zet het gefruite mengsel weer op het vuur en roer voorzichtig
de mihoen (zo warm mogelijk) in gedeelten erbij
- Voeg de beide ketjaps toe
- Kruid het op smaak met zout en peper
- Dien de mihoen zo warm mogelijk op in een schaal met op de rand
een garnering van plakjes komkommer en plakjes tomaat
- Strooi als verdere garnering de gefruite uitjes erop
- Maak van de eieren met wat margarine 4 of 5 spiegeleieren en
leg deze boven op de mihoen
Tip:
- Conimex heeft een of ander bakje met kruidenprut voor peultjes
of groenten of zo; erg lekker om even mee te bakken
|