Mihoen goreng

Ingrediënten:

  • 100 gram peultjes
  • 1 middelgrote prei
  • 1 klein bosje selderij
  • ½ dl slaolie
  • 2 middelgrote uien
  • 3 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 500 gram mihoen
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels Chinese ketjap (zout) of ketjap isan
  • Zout en peper

Voor de garnering:

  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • Gefruite uitjes
  • 4 à 5 eieren
  • Wat margarine

Voor 4 à 5 personen

 

Bereidingswijze:

  • Dop de peultjes, was ze en kook ze met een beetje water ongeveer 5 minuten
  • Giet het water af en laat de peultjes uitlekken
  • Snijd de prei en selderij, was ze en laat ze uitlekken
  • Pel de uien en de knoflook
  • Snijd deze heel fijn en fruit ze in slaolie glazig
  • Voeg de uitgelekte groenten toe en fruit die mee, totdat de groenten iets slap zijn
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  • Fruit deze ook even mee
  • Doe daarna het vuur uit
  • Kook de mihoen heel even en giet het water eraf
  • Spoel de mihoen met warm water uit de kraan en laat deze uitlekken
  • Zet het gefruite mengsel weer op het vuur en roer voorzichtig de mihoen (zo warm mogelijk) in gedeelten erbij
  • Voeg de beide ketjaps toe
  • Kruid het op smaak met zout en peper
  • Dien de mihoen zo warm mogelijk op in een schaal met op de rand een garnering van plakjes komkommer en plakjes tomaat
  • Strooi als verdere garnering de gefruite uitjes erop
  • Maak van de eieren met wat margarine 4 of 5 spiegeleieren en leg deze boven op de mihoen

Tip:

  • Conimex heeft een of ander bakje met kruidenprut voor peultjes of groenten of zo; erg lekker om even mee te bakken
   
Home