Japanse noedels met paddestoelen

Ingrediënten:

  • 250 gram japanse eiernoedels (of Soubry chinese mie van de Appie)
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 450 gram gemengde paddestoelen zoals shi-tkes, oesterzwammen, kastanjechampignons (of gewoon een lekkere bak gewone champignons)
  • 350 gram paksoi
  • 2 eetlepels zoete sherry (of niet)
  • 6 eetlepels oestersaus (en anders sojasaus)
  • 4 lente-uitjes in dunne ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd

Bereidingstijd: 30 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Breek de nodels of mie in stukjes en doe in een kom en giet er ruim kokend water overheen. 10 minuten laten weken.
  • Verhit de olie in een wokpan.
  • Fruit de rode ui en knoflook 2 tot 3 minuten.
  • Roerbak de champignons of paddestoelen ongeveer 5 minuten meer.
  • Doe de pakdsoi, de uitgelekte noedels, de sherry en oestersaus in de wokpan erbij.
  • Meng alles goed en roerbak 3 minuten tot het vocht begint te borrelen.
  • Opscheppen en bestrooien met de lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes.
Home