|
|
Ingrediënten:
- 250 gram japanse eiernoedels (of Soubry chinese mie van de Appie)
- 1 rode ui
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 450 gram gemengde paddestoelen zoals shi-tkes, oesterzwammen, kastanjechampignons (of gewoon een lekkere bak gewone champignons)
- 350 gram paksoi
- 2 eetlepels zoete sherry (of niet)
- 6 eetlepels oestersaus (en anders sojasaus)
- 4 lente-uitjes in dunne ringetjes gesneden
- 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Breek de nodels of mie in stukjes en doe in een kom en giet er ruim kokend water overheen. 10 minuten laten weken.
- Verhit de olie in een wokpan.
- Fruit de rode ui en knoflook 2 tot 3 minuten.
- Roerbak de champignons of paddestoelen ongeveer 5 minuten meer.
- Doe de pakdsoi, de uitgelekte noedels, de sherry en oestersaus in de wokpan erbij.
- Meng alles goed en roerbak 3 minuten tot het vocht begint te borrelen.
- Opscheppen en bestrooien met de lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes.
|
|