Robbert's Duivelse Kip

Ingrediënten:

  • 3 roti's
  • 2 Madame Jeanette
  • 3 tenen knoflook
  • 3 forse uien
  • 1 zakje Hindoestaanse masala
  • 700 gram kipfilet
  • 2 hardgekookte eieren
  • 4 net-hardgekookte aardappelen
  • 1 à 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 bos kouseband
  • Eventueel basmati-rijst

Voor 2 personen

Bereiding: Ongeveer 40 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Snijd de kip in stukjes, bak deze apart en voeg een eetlepel massala toe
  • Snijd de Madame Jeanette klein (raak het vruchtvlees niet aan, want als je dan in je ogen wrijft of wat dan ook aanraakt ....)
  • Snijd de knoflook klein
  • Snijd de uien in kleine stukjes
  • Verwarm een braadpan, voeg de Madame Jeanette en de knoflook toe en bak deze aan
  • Voeg de uien toe en bak deze glazig
  • Voeg 2 eetlepels massala toe en roer alles goed door
  • Voeg 1 liter kippenbouillon toe
  • Snijd de kopjes van de kouseband af
  • Snijd de rest in stukjes van ongeveer 4 centimeter
  • Voeg deze toe
  • Voeg na 5 minuten de kip toe
  • Pel de hardgekookte eieren en voeg deze 10 minuten voor het einde toe
   
Home