|
Ingrediënten:
- 300 gram kleine uitjes
- 500 gram hamlappen of lamsvlees
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 groen pepertje
- 2 teentje knoflook
- Peper en zout
- 3 eetlepels olie
- 2 theelepels garam masala
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 ½ deciliter kruidenbouillon (tablet)
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 50 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Pel de uitjes en kruis ze aan de onderkant met een scherp mesje
iets in
- Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in ringen
- Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd hem fijn
- Verhit de olie en bak de uien en knoflook enkele minuten al
omscheppend
- Bak de paprikakringen en de pepersnippers even mee
- Strooi de garam masala en kerriepoeder erover en bak alles omscheppend
tot de uitjes geel zijn
- Voeg het vlees toe en bak het steeds omscheppend enkele minuten
op hoog vuur
- Voeg dan de bouillon toe en stoof het vlees in circa 25 minuten
gaar
- Bind het vocht eventueel met maïzena of bloem
Tip:
- Serveren met basmati-rijst
|