Curry

Ingrediënten:

  • 300 gram kleine uitjes
  • 500 gram hamlappen of lamsvlees
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groen pepertje
  • 2 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels olie
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 ½ deciliter kruidenbouillon (tablet)

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 50 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Pel de uitjes en kruis ze aan de onderkant met een scherp mesje iets in
  • Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in ringen
  • Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd hem fijn
  • Verhit de olie en bak de uien en knoflook enkele minuten al omscheppend
  • Bak de paprikakringen en de pepersnippers even mee
  • Strooi de garam masala en kerriepoeder erover en bak alles omscheppend tot de uitjes geel zijn
  • Voeg het vlees toe en bak het steeds omscheppend enkele minuten op hoog vuur
  • Voeg dan de bouillon toe en stoof het vlees in circa 25 minuten gaar
  • Bind het vocht eventueel met maïzena of bloem

Tip:

  • Serveren met basmati-rijst
   
Home