Bananenbollen oftewel pisangbollen

Ingrediënten:

  • 5 grote eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 zeer rijpe bananen
  • 5 dl slaolie om in te frituren
  • poedersuiker

Voor ongeveer 30 stuks

 

Bereidingswijze:

  • Roer de eieren, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een schuimig geheel
  • Voeg in kleine beetjes het meel erdoor en de kaneel
  • Mix het tot een glad beslag
  • Pel de bananen en snijd ze in kleine stukjes
  • Roer ze goed door het beslag heen
  • Laat in een pan de slaolie goed heet worden
  • Dompel twee eetlepels in de warme olie
  • Vorm met behulp van deze lepels van het beslag bollen en laat ze in de hete olie glijden
  • Maak drie à vier bollen tegelijk
  • Bak de bollen langzaam gaar en bruin
  • Laat ze goed uitlekken
  • Strooi er poedersuiker over en serveer ze warm
   
Home