|
Ingrediënten:
- 5 grote eieren
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel kaneel
- 4 zeer rijpe bananen
- 5 dl slaolie om in te frituren
- poedersuiker
Voor ongeveer 30 stuks
|
|
Bereidingswijze:
- Roer de eieren, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een
schuimig geheel
- Voeg in kleine beetjes het meel erdoor en de kaneel
- Mix het tot een glad beslag
- Pel de bananen en snijd ze in kleine stukjes
- Roer ze goed door het beslag heen
- Laat in een pan de slaolie goed heet worden
- Dompel twee eetlepels in de warme olie
- Vorm met behulp van deze lepels van het beslag bollen en laat
ze in de hete olie glijden
- Maak drie à vier bollen tegelijk
- Bak de bollen langzaam gaar en bruin
- Laat ze goed uitlekken
- Strooi er poedersuiker over en serveer ze warm
|