Blonde God spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:

  • Ui (groot)
  • Olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
  • 500 gram rundergehakt
  • 3 (of 4) eieren
  • Half zakje parmezaanse kaas
  • Verse peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • Paneermeel
  • Spaghetti

Bereidingstijd: 60 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Snipper een grote ui en fruit deze in een beetje olijfolie (de saus wordt zoeter als je ze meer bakt dan fruit)
  • Voeg de twee blikken gepelde tomaten toe en druk deze fijn tijdens het roeren (je kunt ze ook vooraf in stukjes snijden, maar dat wordt een kliederboel)
  • Bosje verse basilicum erbij (blaadjes in stukjes scheuren of snijden)
  • Voeg peper en zout naar smaak toe
  • Laat het geheel een kwartiertje laten pruttelen onder af en toe roeren
  • Meng het rundergehakt mengen met de zout en de eieren
  • Voeg een (ruim) half zakje parmezaanse kaas toe
  • Voeg een bosje fijngehakte peterselie toe
  • Pers drie teentjes knoflook uit met een knoflookpers en wrijf de knoflook met de platte kant van een keukenmes en wat zout tot een bijna vloeibare massa
  • Voeg de knoflook toe aan het gehakt
  • Voeg vervolgens paneermeel toe tot gehakt stevig genoeg is
  • Rol kleine balletjes (niet te klein anders passen ze niet naast elkaar op de bodem van je pan)
  • Bak ze in een bodempje hete olijfolie goudbruin
  • Giet eventueel teveel aan olijfolie af
  • Voeg de saus toe en laat een halfuurtje pruttelen
  • Kook ondertussen de spaghetti
Home