|
|
Ingrediënten:
- Ui (groot)
- Olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten
- Verse basilicum
- Peper en zout
- 500 gram rundergehakt
- 3 (of 4) eieren
- Half zakje parmezaanse kaas
- Verse peterselie
- 3 teentjes knoflook
- Paneermeel
- Spaghetti
Bereidingstijd: 60 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Snipper een grote ui en fruit deze in een beetje olijfolie (de
saus wordt zoeter als je ze meer bakt dan fruit)
- Voeg de twee blikken gepelde tomaten toe en druk deze fijn tijdens
het roeren (je kunt ze ook vooraf in stukjes snijden, maar dat
wordt een kliederboel)
- Bosje verse basilicum erbij (blaadjes in stukjes scheuren of
snijden)
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Laat het geheel een kwartiertje laten pruttelen onder af en
toe roeren
- Meng het rundergehakt mengen met de zout en de eieren
- Voeg een (ruim) half zakje parmezaanse kaas toe
- Voeg een bosje fijngehakte peterselie toe
- Pers drie teentjes knoflook uit met een knoflookpers en wrijf
de knoflook met de platte kant van een keukenmes en wat zout tot
een bijna vloeibare massa
- Voeg de knoflook toe aan het gehakt
- Voeg vervolgens paneermeel toe tot gehakt stevig genoeg is
- Rol kleine balletjes (niet te klein anders passen ze niet naast
elkaar op de bodem van je pan)
- Bak ze in een bodempje hete olijfolie goudbruin
- Giet eventueel teveel aan olijfolie af
- Voeg de saus toe en laat een halfuurtje pruttelen
- Kook ondertussen de spaghetti
|
|