|
|
Ingrediënten:
- 600 gram verse pasta (of bijvoorbeeld die verse pasta van A.H.
Voor de saus:
- pakje Boursin met knoflook-kruiden
- 2 dl witte, zoete wijn (Chardonnay)
- 2 handjes sugar snaps (suikerpeulen) of normale peultjes
- 2 uien
- 60 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels rode pesto
- 600 gram (zachte) hamlappen
- zout, peper
- rundvlees-bouillonblokje
Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Snij de hamlapjes in kleine stukjes, en marineer met de rode pesto en zet het koel weg.
- Rooster de pijnboompitten: verhit koekenpan zonder olie, doe ze erin en schud regelmatig tot ze bruin worden.
- Snij de ui in fijne ringen.
- Kook de sugar-snaps kort, zodat ze alvast gaar zijn.
- Doe olie in de koekepan, en indien de olie heet is fruit je de uiringen.
- Blus af met de helft van de witte wijn, en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
- Doe de hamlapblokjes erbij, en schroei rondom dicht. Niet te lang: het vlees moet zacht blijven.
- Voeg de Boursin toe, en de rest van de wijn. Voeg daarna de peultjes en pijnboompitten toe, en verwarm alles.
- Verdeel pasta over vier borden, en schep de saus er bovenop. Of doe lekker in een grote schaal en meng alles door elkaar.
|
|