Simpele pasta met boursin en pijnboompitjes

Ingrediënten:

  • 600 gram verse pasta (of bijvoorbeeld die verse pasta van A.H.

Voor de saus:

  • pakje Boursin met knoflook-kruiden
  • 2 dl witte, zoete wijn (Chardonnay)
  • 2 handjes sugar snaps (suikerpeulen) of normale peultjes
  • 2 uien
  • 60 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 600 gram (zachte) hamlappen
  • zout, peper
  • rundvlees-bouillonblokje

Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Snij de hamlapjes in kleine stukjes, en marineer met de rode pesto en zet het koel weg.
  • Rooster de pijnboompitten: verhit koekenpan zonder olie, doe ze erin en schud regelmatig tot ze bruin worden.
  • Snij de ui in fijne ringen.
  • Kook de sugar-snaps kort, zodat ze alvast gaar zijn.
  • Doe olie in de koekepan, en indien de olie heet is fruit je de uiringen.
  • Blus af met de helft van de witte wijn, en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Doe de hamlapblokjes erbij, en schroei rondom dicht. Niet te lang: het vlees moet zacht blijven.
  • Voeg de Boursin toe, en de rest van de wijn. Voeg daarna de peultjes en pijnboompitten toe, en verwarm alles.
  • Verdeel pasta over vier borden, en schep de saus er bovenop. Of doe lekker in een grote schaal en meng alles door elkaar.
Home