Pastagratin met spinazie en salami

Ingrediënten:

  • 1 pak spinazie à la crème (deelblokjes, diepvries, 450 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bakje gesneden champignons (200 g)
  • 150 g salami (vleeswaren), gesneden
  • 300 g beetgaar gekookt pasta (kliekje, bijv. penne of fusilli)
  • 100 g geraspte pittige kaas
  • Peper en zout

Bereidingstijd: 25 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Spinazie ontdooien volgens aanwijzing op verpakking.
  • In hapjespan olie verhitten en knoflook en ui 2 min. zachtjes bakken.
  • Champignons toevoegen en op hoog vuur in 3-4 min. bruinbakken.
  • Salami in reepjes snijden.
  • Spinazie, salami en pasta door champignonmengsel scheppen.
  • Geheel al omscheppend verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pasta overdoen in ovenschaal.
  • Kaas erover strooien en onder grill in 5 min. goudbruin laten kleuren.
  • Lekker met tomatensalade.
Home