|
|
Ingrediënten:
- 750 gr macaroni
- 2 eetlepels olie
- 2 gesnipperde uien
- 350 gr ham
- 1 blikje tomatenpuree
- 250 gr kaas in plakken
- 250 gr geraspte kaas
- peper
- 1 teentje knoflook
- 2 vleestomaten in schijfjes
Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten in de oven
Voor 8 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Kook de macaroni in ruim water gaar (kooktijd op de verpakking).
- Giet de macaroni af, hou deze zeer kort onder stromend koud water en laat goed uitlekken.
- Verhit de olie en bak daarin de gesnipperde uien glazig.
- Voeg de ham toe, bak deze even mee en roer dan de tomatenpuree, de geraspte kaas, de peper en het uitgeknepen knoflookteentje erbij.
- Roer dit mengsel door de gare macaroni.
- Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
- Beboter een ovenvaste schotel en leg daarin de helft van de macaroni, leg daarop de helft van de kaas in plakken en de helft van de tomatenschijfjes.
- Leg de rest van de macaroni erop, daarop de rest van de kaas en de rest van de tomaat.
- Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en schuif de schotel in het midden van de oven.
- Laat de schotel ongeveer 20 minuten bakken op 200°C.
|
|