Macaroni uit de oven

Ingrediënten:

  • 750 gr macaroni
  • 2 eetlepels olie
  • 2 gesnipperde uien
  • 350 gr ham
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 gr kaas in plakken
  • 250 gr geraspte kaas
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 vleestomaten in schijfjes

Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten in de oven

Voor 8 personen

Bereidingswijze:

  • Kook de macaroni in ruim water gaar (kooktijd op de verpakking).
  • Giet de macaroni af, hou deze zeer kort onder stromend koud water en laat goed uitlekken.
  • Verhit de olie en bak daarin de gesnipperde uien glazig.
  • Voeg de ham toe, bak deze even mee en roer dan de tomatenpuree, de geraspte kaas, de peper en het uitgeknepen knoflookteentje erbij.
  • Roer dit mengsel door de gare macaroni.
  • Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
  • Beboter een ovenvaste schotel en leg daarin de helft van de macaroni, leg daarop de helft van de kaas in plakken en de helft van de tomatenschijfjes.
  • Leg de rest van de macaroni erop, daarop de rest van de kaas en de rest van de tomaat.
  • Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en schuif de schotel in het midden van de oven.
  • Laat de schotel ongeveer 20 minuten bakken op 200°C.
Home