Macaroni met salami en olijven

Ingrediënten:

  • 250 gram macaroni
  • 1 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel boter of (olijf)olie
  • 150 - 200 gram salami
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • 2 uien
  • 1 eetlepel boter of (olijf)olie
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 vleesbouillonblokje (voor 1/4 liter bouillon)
  • peper
  • circa 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 25 minuten

Voor 2 personen

Bereidingswijze:

  • Breng in een grote pan ruim water - met een eetlepel zout er in - aan de kook voor de macaroni.
  • Voeg als het water kookt de macaroni toe en kook de macaroni beetgaar (kooktijd zie de verpakking).
  • Doe de macaroni als de kooktijd om is in een zeef of vergiet, laat het vocht er uitlekken en doe de macaroni daarna in de gebruikte pan terug.
  • Roer er een klontje boter of een 1/2 eetlepel (olijf)olie door.
  • Intussen de salami in blokjes of reepjes snijden.
  • De olijven halveren en de uien pellen en fijn snipperen.
  • In een grote koekenpan de boter of olie verhitten en de uiensnippers er glazig in fruiten.
  • De tomatenpuree erbij doen en even meebakken, daarna de hittebron laag zetten en al roerend water toevoegen totdat de saus wat dikker is.
  • De salami en de olijven in de saus doen.Het bouillonblokje boven de pan met saus verkruimelen, de saus omroeren en op smaak brengen met peper.
  • De saus nog even goed warm maken.
  • Roer de saus door de macaroni of serveer de macaroni en de saus apart.
  • Geef er Parmezaanse kaas bij om er over te strooien.
Home