|
|
Ingrediënten:
- 250 gram macaroni
-
1 eetlepel zout
-
1/2 eetlepel boter of (olijf)olie
-
150 - 200 gram salami
-
16 zwarte olijven zonder pit
-
2 uien
-
1 eetlepel boter of (olijf)olie
-
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
-
1 vleesbouillonblokje (voor 1/4 liter bouillon)
-
peper
-
circa 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 2 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Breng in een grote pan ruim water - met een eetlepel zout er in - aan de kook voor de macaroni.
-
Voeg als het water kookt de macaroni toe en kook de macaroni beetgaar (kooktijd zie de verpakking).
- Doe de macaroni als de kooktijd om is in een zeef of vergiet, laat het vocht er uitlekken en doe de macaroni daarna in de gebruikte pan terug.
- Roer er een klontje boter of een 1/2 eetlepel (olijf)olie door.
- Intussen de salami in blokjes of reepjes snijden.
- De olijven halveren en de uien pellen en fijn snipperen.
- In een grote koekenpan de boter of olie verhitten en de uiensnippers er glazig in fruiten.
- De tomatenpuree erbij doen en even meebakken, daarna de hittebron laag zetten en al roerend water toevoegen totdat de saus wat dikker is.
- De salami en de olijven in de saus doen.Het bouillonblokje boven de pan met saus verkruimelen, de saus omroeren en op smaak brengen met peper.
- De saus nog even goed warm maken.
- Roer de saus door de macaroni of serveer de macaroni en de saus apart.
- Geef er Parmezaanse kaas bij om er over te strooien.
|
|