|
|
Ingrediënten:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten, in dunne partjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 g kastanjechampignons, in plakjes
- 1 zakje bechamelsaus (pak a 2 zakjes)
- 600 ml melk
- 150 g gorgonzola (kaas)
- 1 pak lasagnevellen (koelvers, 250 g)
- 6 tomaten, in plakken
- 100 g pittige kaas (bijv. grano padano), geraspt
Bereidingstijd: 30/30 minuten
Voor 4xx personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In wok olie verhitten en sjalot met knoflook zachtjes glazig bakken.
- Champignons toevoegen en op hoog vuur al omscheppend gaarbakken, zodat vrijwel al het vocht verdampt is.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Bechamelsaus volgens aanwijzing op verpakking bereiden met melk.
- Gorgonzola erboven verbrokkelen en al roerend in saus laten smelten.
- Eenderde van gorgonzolasaus door champignons scheppen.
- Kwart van champignonmengsel over bodem van schaal uitstrijken.
- Hierop lagen leggen van achtereenvolgens lasagnevellen, plakjes tomaat en champignonmengsel.
- Dit nog twee keer herhalen en afdekken met laatste lasagnevellen.
- Rest van gorgonzolasaus erover uitstrijken, zodat lasagne overal goed met saus bedekt is.
- Geraspte kaas erover strooien.
- Lasagne in midden van oven in 25-30 min. lichtbruin en gaarbakken.
- Uit oven 5-10 min. laten staan, zo wordt lasagne wat steviger.
Variatietip:
- Bak voor een niet-vegetarische versie 100 gram hamreepjes (half duobakje) met de champignons mee.
|
|