Lasagne met paddestoelen en gorgonzola

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten, in dunne partjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 zakje bechamelsaus (pak a 2 zakjes)
  • 600 ml melk
  • 150 g gorgonzola (kaas)
  • 1 pak lasagnevellen (koelvers, 250 g)
  • 6 tomaten, in plakken
  • 100 g pittige kaas (bijv. grano padano), geraspt

Bereidingstijd: 30/30 minuten

Voor 4xx personen

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In wok olie verhitten en sjalot met knoflook zachtjes glazig bakken.
  • Champignons toevoegen en op hoog vuur al omscheppend gaarbakken, zodat vrijwel al het vocht verdampt is.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bechamelsaus volgens aanwijzing op verpakking bereiden met melk.
  • Gorgonzola erboven verbrokkelen en al roerend in saus laten smelten.
  • Eenderde van gorgonzolasaus door champignons scheppen.
  • Kwart van champignonmengsel over bodem van schaal uitstrijken.
  • Hierop lagen leggen van achtereenvolgens lasagnevellen, plakjes tomaat en champignonmengsel.
  • Dit nog twee keer herhalen en afdekken met laatste lasagnevellen.
  • Rest van gorgonzolasaus erover uitstrijken, zodat lasagne overal goed met saus bedekt is.
  • Geraspte kaas erover strooien.
  • Lasagne in midden van oven in 25-30 min. lichtbruin en gaarbakken.
  • Uit oven 5-10 min. laten staan, zo wordt lasagne wat steviger.

Variatietip:

  • Bak voor een niet-vegetarische versie 100 gram hamreepjes (half duobakje) met de champignons mee.
Home