|
|
Ingrediënten:
- Olijfolie
- 500 gram panklare spinazie
- Peper en zout
- 40 gram boter
- 2 eetlepels tarwebloem
- 2 dl room culinair
- 1 ½ dl magere melk
- Nootmuskaat
- Lasagnebladen
- 200 gram salami
- Geraspte kaas
Bereidingstijd: 35/25 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verhit twee eetlepels olie in een wokpan en roerbak de spinazie
al omscheppend 1 minuut op een hoog vuur
- Voeg peper en zout naar smaakt toe en laat de spinazie goed
uitlekken
- Smelt de boter in een steelplan en roer de bloem erdoor
- Laat de bloem al roerende iets kleuren
- Roer beetje bij beetje de room culinair en de melk erdoor en
laat de saus telkens binden
- Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe en laat de saus
op een laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen
- Vet een ovenschaal in met olie en verdeel er 1/3 deel van de
lasagne, 1/3 deel van de spinazie, 1/3 deel van de salami en 1/3
deel van de saus over
- Herhaal deze lagen nog tweemaal en eindig met een laagje saus
- Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Neem de schaal uit de oven, strooi de kaas erover en laat de
kaas in circa 5 minuten in de oven smelten en kleuren
|
|