Farfalle met gerookte zalmsaus en broccoli

Ingrediënten:

  • 300 gram broccoliroosjes
  • 400 gram farfalle (strikjespasta)
  • 2 rode uien
  • 200 ml crème fraîche
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 200 gram gerookte zalmsnippers

Bereidingstijd: 20 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • In pastapan ruim water met zout aan de kook brengen
  • Broccoliroosjes hierin 2 minuten koken, met schuimspaan in vergiet scheppen en onder koud water afspoelen om garingsproces te stoppen
  • Pasta in zelfde pan in 10 tot 12 minuten beetgaar koken
  • In hapjespan gesnipperde ui in 2 eetlepels olie 3 minuten zachtjes bakken
  • Crème fraîche en 2 eetlepels water erdoor roeren
  • Zalmsnippers en broccoliroosjes toevoegen en saus nog 5 minuten zachtjes verwarmen
  • Op smaak brengen met zout en veel grof gemalen peper
  • Pasta afgieten en 2 eetlepels olie en wat zout en peper erdoor roeren
  • Pasta over vier borden verdelen, saus erop scheppen

Tip:

Home