Witte wijn-sjalotsaus

Ingrediënten:

  • 3 sjalotten
  • 1 ½ deciliter droge witte wijn (bijvoorbeeld Muscadet)
  • 1 deciliter visfond
  • ½ deciliter slagroom
  • 100 gram harde boter in klontjes
  • Peper en zout

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 30 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Pel de sjalotten en hak ze fijn
  • Fruit ze 2 minuten in de boter
  • Voeg de wijn en visfond toe en laat het geheel in 15 à 20 minuten inkoken tot circa 1 deciliter
  • Voeg de slagroom toe en laat de saus enkele minuten koken
  • Klop de klontjes boter er stuk voor stuk doorheen
  • Neem de pan van het vuur zodra de boter geheel is opgenomen
  • Op smaak brengen met peper en zout

Tip:

  • Lekker bij gepocheerde fijne vissoorten
   
Home