Tomatensaus voor op de pizza

Ingrediënten:

  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 theelepels ansjovisboter (tube)
  • Versgemalen zwarte peper

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 30 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Tomaten inkruisen en enkele tellen onderdompelen in kokend water en ontvellen
  • In kleine stukjes snijden
  • Ui pellen en fijnsnipperen
  • In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en ui ongeveer 2 minuten zachtjes bakken
  • Knoflook pellen erboven uitpersen
  • Roer de gezeefde tomaten erdoor met de stukjes tomaat, oregano, ansjovisboter en peper
  • Op zacht vuur ongeveer 15 minuten verwarmen
   
Home