Portsaus à la Marjo

Ingrediënten:

  • 125 ml rode Port
  • 3 sjalotjes of een uitje (middelgroot)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje rozemarijn ROBBIE! (plukken in de tuin; struik op de hoek bij het terras)
  • Peper
  • 2 volle theelepel juspoeder aanmaken met ca. 250 ml water
  • Bindmindel (maizena ofzo)

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze:

  • Doe gesnipperde ui met gekneuse knoflook in 2 eetl.
  • Boter en fruit ze.
  • Laurierblad en rozemarijn er kort bij doen.
  • Voeg rode port en de aangelengde juspoeder in de pan doen.
  • Saus tot de helft laten inkomen.
  • Zeven; terug doen in de pan.
  • Op smaak brengen met ½ eetlepel sinasappeljam (of ½ eetlepel jus d’orange); misschien nog wat zout en de peper.
  • Bind de saus licht met de maizena; de saus wordt hier ook mooi glad van. Wees niet bang voor het inkoken; op een middelhoog vuur gewoon even laten staan.

Tip: Lekker bij (herten)biefstuk. En die maak je als volgt klaar:

  • Biefstukjes bakken in hete boter op een hoog vuur.
  • Leg vlees daarna op voorverwarmde schaal en bestrooi het met ietsje zout (pas op met juspoeder, die is ook zout).
  • Alufolie erover heen doen en na laten garen.
Home