|
|
Ingrediënten:
- 125 ml rode Port
-
3 sjalotjes of een uitje (middelgroot)
-
1 teentje knoflook
-
1 laurierblaadje
-
1 takje rozemarijn ROBBIE! (plukken in de tuin; struik op de hoek bij het terras)
- Peper
-
2 volle theelepel juspoeder aanmaken met ca. 250 ml water
-
Bindmindel (maizena ofzo)
Bereidingstijd: 20 minuten
|
|
|
Bereidingswijze:
-
Doe gesnipperde ui met gekneuse knoflook in 2 eetl.
-
Boter en fruit ze.
-
Laurierblad en rozemarijn er kort bij doen.
-
Voeg rode port en de aangelengde juspoeder in de pan doen.
-
Saus tot de helft laten inkomen.
-
Zeven; terug doen in de pan.
-
Op smaak brengen met ½ eetlepel sinasappeljam (of ½ eetlepel jus dorange); misschien nog wat zout en de peper.
-
Bind de saus licht met de maizena; de saus wordt hier ook mooi glad van. Wees niet bang voor het inkoken; op een middelhoog vuur gewoon even laten staan.
Tip: Lekker bij (herten)biefstuk. En die maak je als volgt klaar:
- Biefstukjes bakken in hete boter op een hoog vuur.
- Leg vlees daarna op voorverwarmde schaal en bestrooi het met ietsje zout (pas op met juspoeder, die is ook zout).
- Alufolie erover heen doen en na laten garen.
|
|