Filotaartje met spinazie en feta

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels olijfolie traditionale
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 pak bladspinazie à 450 gram
  • 200 gr feta in blokjes
  • 100 gr gezouten cashewnoten
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 4 eetlepels gemalen kokos
  • Peper en zout
  • 8 vellen filodeeg
  • 4 ovenschaaltjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verhit 2 eetlepels van de olie in een ruime pan en fruit de ui met 2 teentjes knoflook en het kerriepoeder 3 minuten op een halfhoog vuur
  • Schep de spinazie erdoor en warm hem mee
  • Neem de pan van het vuur
  • Schep de feta, de eieren, de kokos, de cashewnoten en peper en zout naar smaak erdoor
  • Vet de ovenschaaltjes goed in en leg er 1 vel filodeeg in
  • Bestrijk deze met een beetje olie
  • Leg er nog een vel in en bestrijk ook deze met olie
  • Schep het spinaziemengsel erin en vouw het eerste velletje deeg eroverheen
  • Bestrijk het met olie en vouw het andere velletje erover
  • Bestrijk ook dit velletje met olie
  • Bak de taartjes in 20 minuten bruin
  • Neem ze voorzichtig uit de schaaltjes en leg ze op de borden

Tip:

  • Lekker met geroosterde zoete groente
Home