|
|
Ingrediënten:
- 6 eetlepels olijfolie traditionale
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 pak bladspinazie à 450 gram
- 200 gr feta in blokjes
- 100 gr gezouten cashewnoten
- 2 eieren, losgeklopt
- 4 eetlepels gemalen kokos
- Peper en zout
- 8 vellen filodeeg
- 4 ovenschaaltjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verhit 2 eetlepels van de olie in een ruime pan en fruit de
ui met 2 teentjes knoflook en het kerriepoeder 3 minuten op een
halfhoog vuur
- Schep de spinazie erdoor en warm hem mee
- Neem de pan van het vuur
- Schep de feta, de eieren, de kokos, de cashewnoten en peper
en zout naar smaak erdoor
- Vet de ovenschaaltjes goed in en leg er 1 vel filodeeg in
- Bestrijk deze met een beetje olie
- Leg er nog een vel in en bestrijk ook deze met olie
- Schep het spinaziemengsel erin en vouw het eerste velletje deeg
eroverheen
- Bestrijk het met olie en vouw het andere velletje erover
- Bestrijk ook dit velletje met olie
- Bak de taartjes in 20 minuten bruin
- Neem ze voorzichtig uit de schaaltjes en leg ze op de borden
Tip:
- Lekker met geroosterde zoete groente
|
|