|
|
Ingrediënten:
- 250 gram Griekse Feta
- ¼ rode paprika
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 2 bosuitjes
- Tijm, peterselie en basilicum
- 1 dl olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Pakje fylodeeg (of bladerdeeg)
- Gesmolten boter
|
|
|
Bereidingswijze:
- 's Morgens de Feta en de paprika in kleine blokjes snijden
- De olijven en het wit van de bosuitjes fijnhakken, het groen
in ringetjes snijden
- De blaadjes van de kruiden hakken
- Dit alles omscheppen met de olie en de knoflook erboven uitpersen
- Afgedekt de hele dag laten intrekken en af en toe omscheppen
- De oven voorverwarmen
- De deegplakjes op een koel werkvlak uitspreiden en er een lepel
kruidige Feta opscheppen
- De lapjes deeg naar boven toe dichtvouwen en de randen met water
aan elkaar plakken
- De pakketjes met gesmolten boter bestrijken en op een ingevette
bakplaat leggen
- In circa 10 minuten op 175 graden knapperig goudbruin bakken
Tip:
- Serveren met bijvoorbeeld een gemengde salade met uienringen
en olijven
|
|