Deegpakketjes met kruidige feta

Ingrediënten:

  • 250 gram Griekse Feta
  • ¼ rode paprika
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 2 bosuitjes
  • Tijm, peterselie en basilicum
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Pakje fylodeeg (of bladerdeeg)
  • Gesmolten boter

Bereidingswijze:

  • 's Morgens de Feta en de paprika in kleine blokjes snijden
  • De olijven en het wit van de bosuitjes fijnhakken, het groen in ringetjes snijden
  • De blaadjes van de kruiden hakken
  • Dit alles omscheppen met de olie en de knoflook erboven uitpersen
  • Afgedekt de hele dag laten intrekken en af en toe omscheppen
  • De oven voorverwarmen
  • De deegplakjes op een koel werkvlak uitspreiden en er een lepel kruidige Feta opscheppen
  • De lapjes deeg naar boven toe dichtvouwen en de randen met water aan elkaar plakken
  • De pakketjes met gesmolten boter bestrijken en op een ingevette bakplaat leggen
  • In circa 10 minuten op 175 graden knapperig goudbruin bakken

Tip:

  • Serveren met bijvoorbeeld een gemengde salade met uienringen en olijven
Home