Gieda's spinazie aardappelschotel met eieren

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gesnipperd ui
  • 1 zak spinazie (600 gram)
  • zeezout
  • peper
  • 1 duopak voorgekookte aardappelschijfjes (700 gram)
  • 1 zakje kerriesaus
  • 250 ml melk

Bereidingstijd: 15 minuten en 35 minuten oventijd

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de eieren in ca. 7 minuten hard.
  • Pel en snijd de eieren in dikke plakken.
  • Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en fruit de uit 1 minuut.
  • Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken tot alle vocht verdampt is.
  • Druk in een vergiet het nog aanwezige vocht uit de spinazie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de kerriesaus met de melk volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verdeel de spinazie over de bodem van de ovenschaal.
  • Rangschik hierop de eierplakjes.
  • Verdeel de aardappelschijfes erover en bestrooi met zout en peper.
  • Schenk de kerriesaus erover.
  • Bak de schotel in de oven in 30 tot 35 minuten gaar.
Home