|
|
Ingrediënten:
- 250 gr.spruitjes
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 Stegeman verse rookworst
- 150 gr.rookspek
- 2 bosuitjes
- 1/2 bos bladselderij
- 4 eetl.plantaardige olie
- 2 tl.kerriepoeder
- 350 gr. voorgegaarde krieltjes
- vers gemalen peper en zout
Bereidingstijd: 30 minuten
|
|
|
Bereidingswijze:
- Maak de spruitjes schoon.
- Kook de spruitjes 5 min. in water en zout,giet ze af en laat ze uitlekken.
- Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
- Snijd de verse rookworst in plakjes en het rookspek in reepjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Snijd de bladselderij fijn.
- Verhit de olie in de wok en roerbak de sjalot,knoflook en de rookspekreepjes met de kerrie ca. 4 min.
- Voeg de krieltjes en de spruitjes toe en roerbak nog 10 min.
- Schep de rookworst en de bosuiringen erdoor en warm ze ca. 3 min. mee.
- Breng het gerecht pittig op smaak met peper en zout en bestrooi met selderij.
Tip:
- De spruitjes kunnen vervangen worden door bloemkoolroosjes. Deze hoeven maar 2 min. voorgekookt te worden.
|
|