Roerbakschotel met spruitjes en rookworst

Ingrediënten:

  • 250 gr.spruitjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Stegeman verse rookworst
  • 150 gr.rookspek
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 bos bladselderij
  • 4 eetl.plantaardige olie
  • 2 tl.kerriepoeder
  • 350 gr. voorgegaarde krieltjes
  • vers gemalen peper en zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

  • Maak de spruitjes schoon.
  • Kook de spruitjes 5 min. in water en zout,giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
  • Snijd de verse rookworst in plakjes en het rookspek in reepjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Snijd de bladselderij fijn.
  • Verhit de olie in de wok en roerbak de sjalot,knoflook en de rookspekreepjes met de kerrie ca. 4 min.
  • Voeg de krieltjes en de spruitjes toe en roerbak nog 10 min.
  • Schep de rookworst en de bosuiringen erdoor en warm ze ca. 3 min. mee.
  • Breng het gerecht pittig op smaak met peper en zout en bestrooi met selderij.

Tip:

  • De spruitjes kunnen vervangen worden door bloemkoolroosjes. Deze hoeven maar 2 min. voorgekookt te worden.
Home