Jachtschotel

Ingrediënten:

  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram rundertartaar
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • Hacheekruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 gram zuurkool uit het vat
  • 1 goudrenet
  • 400 gram aardappelpuree
  • Paneermeel

Bereidingstijd: 20 / 30 minuten

Voor 2 personen

Bereidingswijze:

  • Stoof de zuurkool ongeveer 10 minuten.
  • Bak de gesnipperde ui en de geperste knoflook aan in een beetje boter.
  • Voeg de tartaar toe en bak dit rul en knapperig.
  • Voeg de paprikapoeder en hacheekruiden naar smaak toe.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en laat 1 minuut meebakken.
  • Bak de dungeschilde plakken appel aan in een koekenpan.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel eenderde van de puree over de bodem.
  • Schep hier de helft van het tartaarmengsel op.
  • Dan de helft van de zuurkool en de helft van de appelplakken.
  • Herhaal idt nog een keer en dek af met een laag puree.
  • Verdeel wat paneermeel en boter over de schaal.
  • Bak de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Tip: Ook lekker met rode kool in plaats van zuurkool.

Home