|
|
Ingrediënten:
-
1 flinke ui
- 1 teen knoflook
- 200 gram rundertartaar
- ½ eetlepel paprikapoeder
- Hacheekruiden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 gram zuurkool uit het vat
- 1 goudrenet
- 400 gram aardappelpuree
- Paneermeel
Bereidingstijd: 20 / 30 minuten
Voor 2 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Stoof de zuurkool ongeveer 10 minuten.
- Bak de gesnipperde ui en de geperste knoflook aan in een beetje boter.
- Voeg de tartaar toe en bak dit rul en knapperig.
- Voeg de paprikapoeder en hacheekruiden naar smaak toe.
- Roer de tomatenpuree erdoor en laat 1 minuut meebakken.
- Bak de dungeschilde plakken appel aan in een koekenpan.
- Vet een ovenschaal in en verdeel eenderde van de puree over de bodem.
- Schep hier de helft van het tartaarmengsel op.
- Dan de helft van de zuurkool en de helft van de appelplakken.
- Herhaal idt nog een keer en dek af met een laag puree.
- Verdeel wat paneermeel en boter over de schaal.
- Bak de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Tip: Ook lekker met rode kool in plaats van zuurkool.
|
|