Boontjes om boontjes

Ingrediënten:

  • 200 gram peultjes
  • 200 gram haricots verts
  • 200 gram diepvries tuinerwten
  • 1 pot witte bonen (680 ml)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram chorizo in stukjes
  • 3 sjalotten in dunne ringen
  • 2 theelepels gedroogde oregano

Bereidingstijd: 15 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Kook de peultjes en haricots verts in ruim water met zou in circa 7 minuten beetgaar.
  • Kook de tuinerwten de laatste 4 minuten mee.
  • Giet de groenten af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo zachtjes uit. Voeg de sjalotten en de oregano toe en fruit ze zachtjes 4 minuten mee.
  • Voeg de uitgelekte groenten en witte bonen toe.
  • Laat alles op middelhoog vuur warm worden.
  • Lekker met grof gesneden Pain du Boulogne.
Home