|
|
Ingrediënten:
- 125 ml creme fraiche
- 100 ml melk
- 2 el mierikswortel
- 2 eieren
- 150 gr geraspte oude kaas
- 1 kilo vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes
- 500 gram rode bieten, in dunne plakjes
- bakvorm 22 cm, ingevet
- bakpapier
Bereidingstijd: 90 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Roer de creme fraiche, de melk, mierikswortel, eieren en zout naar smaak goed door elkaar met een garde.
- Schep 100 gram van de kaas erdoor.
- Leg in de springvorm een laag aardappelschijfjes van 2 cm dik, giet er wat van het roommengsel over en druk de schijfjes goed aan.
- Leg hierop de schijfjes bietjes, giet er wat van de room over en druk de schijfjes goed aan.
- Leg de rest van de aardappels erop. Schenk de rest van het roommengsel erover en bestrooi met rest van de kaas
- Knip een cirkel van 22 cm uit het bakpapier en leg deze op de schijfjes.
- Leg hierop een ovenbestendig bord, dat alles stevig op elkaar dukt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de taart in het midden van de oven in circa 70 minuten gaar.
- Verwijder het bord en het papier.
- Laat de taart afkoelen tot lauwwarm en haal 'm dan voorzichtig uit de vorm.
- Tip: restant taart kan maximaal drie dagen afgesloten in koelkast bewaard worden.
|
|