|
|
Ingrediënten:
- 4 dl melk
- 1 dl slagroom
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 50 gram boter
- 500 gram aardappelen
- Peper
- ½ theelepel nootmuskaat
- 150 gram geraspte kaas
|
|
|
Bereidingswijze:
- Aardappelen schillen, wassen, afdrogen en in dunne plakjes snijden
- Melk met slagroom koken en af laten koelen
- Klop in een grote kom het ei los en roer de gekookte melk met
slagroom er door
- Ovenschaal met knoflook bestrijken en invetten
- Aardappelen, peper, nootmuskaat en tweederde van de kaas door
de melkprut scheppen
- Doe het mengsel in de ovenschaal
- Strooi de rest van de geraspte kaas er over
- Zet de schaal in de oven op een rooster op de op 1 na hoogste
richel
- Laat het in circa 45 tot 60 minuten gaar worden
|
|