Gratin Dauphinois à la Marjolijn

Ingrediënten:

  • 4 dl melk
  • 1 dl slagroom
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 500 gram aardappelen
  • Peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Aardappelen schillen, wassen, afdrogen en in dunne plakjes snijden
  • Melk met slagroom koken en af laten koelen
  • Klop in een grote kom het ei los en roer de gekookte melk met slagroom er door
  • Ovenschaal met knoflook bestrijken en invetten
  • Aardappelen, peper, nootmuskaat en tweederde van de kaas door de melkprut scheppen
  • Doe het mengsel in de ovenschaal
  • Strooi de rest van de geraspte kaas er over
  • Zet de schaal in de oven op een rooster op de op 1 na hoogste richel
  • Laat het in circa 45 tot 60 minuten gaar worden
Home